Ankara'da koronavirüs tedavisi gören Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Bozer  yaşamını yitirdi.

Eski Dışişleri Bakanı Bozer, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Bozer, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

DHA’nın aktardığına göre, Bozer, bir süre önce koronavirüse yakalandı. Ankara'da tedavi altına alınan Bozer, hayatını kaybetti.

Bozer'in yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Eski Dışişleri Bakanlarımızdan Sayın Ali Bozer’in koronavirüs nedeniyle vefat ettiğini büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

ALİ BOZER KİMDİR?

1950-1952 yılları arasında Yargıtay Başkanı olarak görev yapmış Mustafa Fevzi Bozer'in oğlu Ali Bozer, 1925 yılında Ankara'da doğdu. Bozer Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. İsviçre Neuchâtel Hukuk Fakültesi'nde doktora yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Kürsüsü Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Üyeliği, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Mahkemesi Hâkimliği, Lahey Adalet Divanı Üyeliği, Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Dünya Sigorta Hukuku Derneği Türk Grubu Başkanlığı, Ankara Türk Eğitim Derneği Vakfı Başkanlığı yaptı. Milliyetçi Demokrasi Partisi Kurucu üyesiydi.

17. ve 18. dönem milletvekilliği yapan Bozer, 44. Hükûmet Gümrük ve Tekel, 45.ve 46. Hükûmet Devlet Bakanı, 46. ve 47. Hükümet Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 47. Hükümet Dışişleri Bakanlığı görevlerini üstlendi. Bozer, Légion d'honneur nişanı sahibiydi.

Eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Yüksel Bozer’in kardeşi, Prof. Dr. Nilüfer Göle ve Prof. Dr. Celal Göle’nin dayısı olan Ali Bozer'in Fevzi Bozer, Ömer Bozer, Ahmet Bozer isimli üç çocuğu vardı.

“Borçlar Hukuku: Genel Hükümler”, “Sigorta Hukuku Genel Hükümler- Bazı Sigorta Türleri”, “Ticaret Hukuk Bilgisi”, “Ticari İşletme Hukuku”, “Kıymetli Evrak Hukuku” adlı bir mesleki kitaplarının yanında anılarını topladığı “Yaşamım” (2019) adlı bir kitabı yayımlanmıştı.