Gürcistan'da 31 Ekim'de yapılacak parlamento seçimleri öncesinde Yunanistan'ın başkenti Atina'ya giden eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, yumruklu saldırıya uğradı.

Eski Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili’yi Atina'da yumrukladılar!

Gürcistan'da 31 Ekim'de yapılacak parlamento seçimlerine hazırlık için Gürcü göçmenlerle buluşmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya giden eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, yumruklu saldırıya uğradı.

Sputnik Gürcistan'ın aktardığına göre Mihail Saakaşvili, göçmenlerle bir araya geleceği binanın yakınında kapşonlu bir kişinin saldırısına uğradı. Görüntülere göre Saakaşvili, kafasına birkaç yumruk darbesi aldı.

Saldırının ardından açıklama yapan Saakashvili, Gürcistan'daki rakiplerini saldırıyı organize etmekle suçladı. Mtavari televizyonuna konuşan Saakaşvili, "Birkaç maskeli adam, yanımıza geldi ve saldırmaya çalıştı. Yunan özel kuvvetleri göz yaşartıcı gaz kullandı ve kalabalık içindeki birkaç kadın yaralandı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Saakaşvili, Gürcistan’ı Rusya ile savaşa sokmuş, sonrasında kaçtığı Ukrayna'da da vatandaşlık alarak Odessa valiliği yapmıştı. Daha sonra Hollanda'ya sığınarak Kiev’e karşı isyan başlatan Şaakaşvili mayıs ayında, ağustos sonunda ülkesine döneceğini ve yeniden siyasete gireceğini açıklamıştı.