Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin, İSMEK'in kadın çalışanlarına ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada, 18 müdahil şikayetten vazgeçti.

Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli'nin yargılandığı davada, 18 kişi şikayetinden vazgeçti

Katıldığı bir toplantıda, İSMEK bölge sorumlusu kadınlara aşağılayıcı sözler sarf ettiği ve sonrasında çalışanların işlerine son verdiği iddia edilen eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında açılan dava görülmeye başlandı.

Şişli, İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, gelmezken avukatının ise hazır bulunduğu duruşmada, 18 müdahilin şikayetten vazgeçtiklerine dair dilekçeleri mahkemeye sundukları belirtildi.

Sanık avukatı Dilek Helvacı, şikayetinden vazgeçenlerin 'katılan' sıfatının kaldırılmasını ve Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nden (UYAP) isimlerinin çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme, şikayetinden vazgeçen kişilerin 'katılan' sıfatlarının kaldırılmasına ancak 'mağdur' sıfatları devam ettiğinden UYAP'tan silinmeleri yönündeki talebin ise reddine karar verdi.

Sanık avukatına, dinletmek istediği tanıkları hazır etmesi için bir sonraki celseye kadar süre veren mahkeme, duruşmayı 5 Kasım'a erteledi.