Angelina Jolie’e ait eski İngiltere başbakanı Winston Churchill’İn 1943 yılında çizdiği tablo 7 milyon Sterlin’e satıldı.

Eski İngiltere başbakanı Churchill'in 1943 yılında yaptığı tablo 7 milyon sterline satıldı

Angelina Jolie’e ait olan ve İkinci Dünya Savaşı sırasında eski İngiltere başbakanı Churchill tarafından çizilen “Koutoubia Camii Kulesi tablosu”, anonim bir alıcıya satıldı.

Dünyaca ünlü eserleri satışa çıkaran ünlü müzayede evi olan Christie’s’in sözcüsü, tabloyu "Churchill'in en önemli eseri" olarak nitelendirdi.

Sözcü, "Ayrıcalıklı eserleri dışında, savaş sırasında yaptığı tek resim Koutoubia Camii Kulesi'dir" dedi.

Hevesli bir sanatçı olduğu belirtilen Churchill'in, Fas kentinden ilham aldığı ve 1943'teki Kazablanka Konferansı ardından Koutoubia Camii'nin Kule adlı tabloyu çizdiği biliniyor.

Çalışma, 2011'de New Orleans'ta satışa çıktığında ABD’li Hollywood yıldızı Angelina Jolie'nin eline geçti.

BEKLENENİN ÇOK ÜZERİNDE BİR FİYATA SATILDI

Pazartesi günü satışa çıkarılan eser, beklenenin çok üzerinde bir değer biçilerek 7 milyon sterline satıldı. Christie’s, komisyonlu satış rakamının 8,2 milyon sterlin üzerinde olduğunu söyledi.

Churchill siyasete girmeden önce bir ordu subayıydı ve nispeten geç 40 yaşında resim yapmaya başladı. Fas'ın çoğunun Fransız himayesi altında olduğu 1930'larda Churchill’in, Marakeş'in yarı saydam ışığına tutkulu duyduğu biliniyor.

Resim, camii minaresinin yanı sıra eski şehir surlarının arkasındaki, dağlar ve önündeki minik renkli figürleri tasvir ediyor.

Kaynak: BBC