KADAV tarafından tasarlanan "Açık Kapı Buluşmaları" serisinin ilki 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yalnızca eski mahkûm ve LGBTİ+’ların katılımı için düzenlenen etkinlikte, ayrıca tartışılanlar katılımcıların onayı olmadan paylaşılmayacak.

Eski mahkûmlar ve LGBTİ+’lar sorunlarını konuşacak

Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV), kadın ve LGBTİ+ eski mahkûmlara yönelik tasarladığı Açık Kapı Buluşmaları serisinin ilkini 29 Ağustos Cumartesi Günü saat 16.00’da Gülhane Parkı’nda gerçekleştirecek. ‘#BanaHangiKapıAçık’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte hapishaneden çıkmış kadın ve LGBTİ+’lar, kendi aralarında sosyal hayatta yaşadıkları sorunları konuşacak.

KADAV’dan etkinliğe ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“KADAV, “Ya Sonra?” adlı ön araştırmasında hem tahliye olmuş hem de bu alanda çalışan pek çok insanı ve kurumu dinledi. Şimdi konunun özneleri olan hapishaneden çıkmış kadın ve LGBTİ+’larla, sosyal alanda yaşadıkları damgalanma ve eşitsizliklerden, işe/mesleğe geri dönmeleri ya da yeni bir işe girip ekonomik olarak güçlenmelerinin önündeki engellere kadar birçok şeyi kendi aralarında konuşmak üzere toplanma çağrısı yapıyor.”

Yalnızca eski mahkûm ve LGBTİ+’ların katılımı için düzenlenen etkinlikte, ayrıca tartışılanlar katılımcıların onayı olmadan paylaşılmayacak.