TMMOB'ye bağlı Makine Mühendisleri Odası’nın eski yöneticisi Ali Metin Duruk, 74 yaşında hayatını kaybetti. Duruk ayrıca TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi’ydi.

Eski MMO yöneticisi Metin Duruk, yaşamını yitirdi

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası'nın (MMO) ve odanın İstanbul Şubesi’nin eski yöneticilerinden Ali Metin Duruk yaşamını yitirdi.

74 yaşında hayata veda eden Duruk, aynı zamanda Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın da (TEMA) yönetim kurulu üyesiydi.

Metin Duruk, 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden ‘makine yüksek mühendisi’ olarak mezun olduktan sonra TMMOB’nin yanı sıra çeşitli demokratik kitle örgütlerinde çalışmalar yapmıştı.

TMMOB, Duruk’un yaşamını yitirmesi üzerine Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nda Oda ve Şube yönetim kurulu üyeliği ile TMMOB Kongre ve Sempozyumları gibi çeşitli etkinliklerde sorumluluk almış sevgili Metin Duruk'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, sevenlerinin ve mücadele arkadaşlarının başı sağolsun...” ifadelerini kullandı.

Duruk’un yaşamını yitirmesiyle ilgili MMO da bir paylaşım yaparak, “Odamızın ve İstanbul Şubemizin eski yöneticilerinden, Oda Genel Kurulu Divan Başkanlığı görevini yürütmüş olan ve halen TESKON Yürütme Kurulu Başkanlığı ve Tesisat Mühendisliği Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği görevini yürüten, değerli abimiz Ali Metin Duruk’u kaybettik” dedi.