Güneydoğu'da çok sayıda faili meçhul cinayetin emrini verdiği öne sürülen "Tamburalı Paşa" lakaplı emekli Korgeneral Hasan Kundakçı öldü. Kundakçı'ın adı son olarak Sedat Peker’in Kutlu Adalı suikastı açıklamasında gündeme gelmişti.

Eski Özel Harp Dairesi Başkanı Hasan Kundakçı öldü
Hasan Kundakçı (DepoPhotos)

Türkiye’de Özel Harp Dairesi Başkanlığı yapan ve Güneydoğu'da çok sayıda faili meçhul cinayetin emrini verdiği iddia edilen "Tamburalı Paşa" lakabıyla tanınan emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, dün sabah tansiyon düşüklüğü nedeniyle gittiği hastanede hayatını kaybetti.

Kundakçı'nın kalbinin durması üzerine saat 12.35'te yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın dün tansiyon düşüklüğü şikâyetiyle gittiği hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Kundakçı, 2017’de katıldığı Vatan Partisi’nde önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Hasan Kundakçı, 1986 yılında Özel Harp Dairesi başkanlığına atandı.

1996’da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı yapan Kundakçı, Güney Kıbrıs’tan bir grup eylemcinin içinde yer alan ve 14 Ağustos 1996 günü Türk bayrak direğine tırmanan Rum Solomos Solomou’nun vurulması emrini vermişti. Güney Kıbrıs’ın başvurusu üzerine hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Hasan Kundakçı, ölümüne kadar bu sebeple yurt dışına çıkmamıştı.

Tamburalı Paşa olarak bilinen Hasan Kundakçı, 1997’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olmuştu.

Selimiye Camii’nde çarşamba günü (18 Ocak) düzenlenecek törenin ardından Kundakçı’nın Zincirlikuyu Mezarlığında defnedileceği bildirildi.

SEDAT PEKER'İN İDDİALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Hasan Kundakçı’nın adı son olarak Sedat Peker’in Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı suikastı açıklamasında gündeme gelmişti. Peker’in iddiaları üzerine konuşan eski özel harekatçı Korkut Eken, Kundakçı’nın “suikastçıya yardım etmek amacıyla” Kuzey Kıbrıs’a gittiğini iddia etmişti.

Eken, o dönem Barış Kuvvetleri Komutanı olan Hasan Kundakçı’nın Mehmet Ağar’dan yardım istemesi üzerine, her ihtimale karşı Atilla Peker’le (Sedat Peker’in kardeşi) Kıbrıs’a gittiğini öne sürmüştü.

Eski MİT’çi Korkut Eken, bir dönem Hasan Kundakçı’nın emrinde çalışmıştı.