Eski Pakistan’ın Başbakanı İmran Han’ın konvoyuna silahlı saldırı düzenlendi. Pakistan Adalet Hareketi’nden Farrukh Habib, Han’ın yaralı olduğunu duyurdu. Saldırgan olay yerinde yakalandı. Henüz ismi açıklanmayan saldırgan, ilk ifadesinde, "İmran Khan insanları yanlış yönlendiriyordu. İzlemeye dayanamadım ve bu yüzden onu öldürmek istedim" ifadelerini kullandı. Saldırıda bir kişinin öldüğü, partinin önde gelen isimlerinden Faysal Cavid Han dahil 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a silahlı saldırı

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, konvoyuna düzenlenen silahlı saldırıda hafif yaralandı.

Pakistan Adalet Hareketi (PTI) partisinden yapılan açıklamada, 28 Ekim'de Lahor kentinden beraberindeki destekçileriyle başkent İslamabad'a doğru yola çıkan Han'ın, Pencap eyaletinin Vezirabad kentine ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, Vezirabad'da Han'ın konvoyuna kimliği bilinmeyen kişiler tarafından ateş açıldığı ifade edildi. Saldırıda Han'ın sağ bacağından hafif şekilde yaralandığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, açılan ateşte başka kişilerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Fotoğraf: İHAFotoğraf: İHA

BİR KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ YARALANDI

PTI'dan eski Sağlık Bakanı Yasmin Raşid, saldırıda bir kişinin öldüğünü, partinin önde gelen isimlerinden Faysal Cavid Han dahil 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

Raşid, Han'ın durumunun iyi olduğunu açıkladı. Diğer yandan, hayatını kaybeden kişinin kimliğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

SALDIRGAN OLAY YERİNDE YAKALANDI

PTI'nin üst düzey yetkililerinden Azhar Mashwani, saldırganın olay yerinde yakalandığını bildirdi. Yakalanan saldırgan, "İmran Khan insanları yanlış yönlendiriyordu. İzlemeye dayanamadım ve bu yüzden onu öldürmek istedim. Onu öldürmek için elimden geleni yaptım. Sadece İmran Khan'ı öldürmek istedim, başkasını değil" dedi.

Saldırgan suç ortağının olmadığını söyleyerek, "Yanımda başka kimse yoktu. Yalnızım" dedi.

Olay sonrası İmran Han'ın bulunduğu otobüs üstündeki panik anları ve otobüs çevresinde yaşanan kargaşa kameralara yansıdı.


https://www.birgun.net/haber/eski-pakistan-basbakani-imran-han-a-silahli-saldiri-408712" />

Han, koalisyon hükümetinin erken seçim ilan etmediği gerekçesiyle 28 Ekim'de Lahor'dan İslamabad'a yürüyüş başlatmıştı.

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI ALVİ: UTANÇ VERİCİ VE KORKAKÇA

Olayın ardından açıklama yapan Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, İmran Khan'a yönelik silahlı saldırının 'şok edici, endişe verici, utanç verici ve korkakça' olduğunu söyleyerek, “Imran Khan'a hain bir suikast girişimi gerçekleştirildi. Allah'a şükrediyorum kendisi güvende ama bacağına birkaç kurşun isabet etmiş ve umarım durumu kritik değildir. Bu saldırı şok edici, endişe verici, utanç verici, aldatıcı ve korkakça. Allah ona ve tüm yaralılara şifa versin” dedi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise şiddetin siyasette yeri olmaması gerektiğini söyleyerek, "PTI başkanının erken iyileşmesi için dua ediyorum. Siyasette şiddetin yeri yoktur. Silahlı saldırıya ilişkin Pencap eyalet hükümetine soruşturma ve güvenlik için gerekli tüm destek verilecek" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET NİSAN AYINDA DÜŞMÜŞTÜ

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede, 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

AA-İHA