2004'te AKP'den Sinop Belediye Başkanı seçilen ve daha önce defalarca cezaevine girip çıkan Zeki Yılmazer, silahla bir kişiyi ağır yaraladı.

Eski Sinop Belediye Başkanı, bir kişiyi ağır yaraladı

İHA'nın haberine göre, eski Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer (63) ile Atıf Argun (67) arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi Yılmazer, tabancayla Atıf Argun’a ateş açtı. Argun, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Olayda Yılmazer de elinden yaralandı. Argun ve Yılmazer, sağlık ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

2004 yerel seçiminde AKP'den Sinop Belediye Başkanı seçilen ve 2009 yılına kadar 5 yıl boyunca başkanlık yapan Zeki Yılmazer, bu süre içerisinde sit alanı olduğu belirtilen Karakum Yolu üzerindeki sahili doldurmak suçu başta olmak üzere, çeşitli dosyalardan, görev süresi bitimi ardından çok kez cezaevine girip çıktı. Cezaevi sonrasında ise denetimli serbestlik yoluyla ceza sürecine devam eden eski Başkan Yılmazer, cami, mezarlık ve çeşitli kamu kurumlarında bu süreci tamamlayarak sonunda cezalarından kurtuldu.