Eski TMMOB Başkanı Teoman Öztürk anıldı

HABER MERKEZİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) 1973-1980 yılları arasında başkanlığını yapan ve mühendis mimar hareketinin toplumcu bir kimliğe sahip olmasında ön saflarda yer almış Teoman Öztürk ölümünün 26’ncı yılında anıldı. Öztürk’ün Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki anıt mezarı başında yapılan anmaya ailesinin yanı sıra yol arkadaşları da katıldı.

Anmada saygı duruşunun ardından konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Teoman Öztürk'ün mühendislerin- mimarların mücadelesini düzene, sermaye kesimlerine hizmet eden anlayıştan çıkartıp halkla, emekçilerle buluşturmak olduğunu hatırlattı.

TMMOB'nin yolunun Teoman Öztürklerin yolu olduğunu söyleyen Koramaz, şöyle konuştu: “TMMOB'nin yolu bu ülkeyi kuşatan gerici, sömürgen yapının yok edilmesinden; yerine emekçi halkların iktidarının kurulmasından geçmektedir. Bizler bu yolu TMMOB'de Teoman Öztürklerin ve dönem arkadaşlarının bizlere açtığı bu mücadele çizgisine kıskançlıkla sahip çıkacağız. Teoman Abi'yi ve bu ülkenin bağımsızlığı, kurtuluşu, bu halkın özgür ve mutlu yaşaması için bedeller ödeyen yoldaşlarımızı bir kez daha sevgi, özlemle ve hasretle anıyorum.”

Teoman Öztürk'ün yol arkadaşı Oğuz Türkyılmaz ise “Bugün çok daha zor koşullarda mücadeleyi sürdürmekle yükümlüyüz. Ancak kimse insanların zekasını ve yaratıcılığını küçümsemesin. Şimdi, zorlukları görünce pes etmeyip Teoman Öztürk gibi kararlı, bilinçli, yürekli davranmanın, zorluklara karşı mücadelenin zamanıdır” diye konuştu.

Anma töreni anıt mezara bırakılan karanfillerle son buldu.