Eski ve yeni 'derin devlet' mafya cenazesinde buluştu

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve 'Oflu İsmail' olarak tanınan mafya İsmail Hacısüleymanoğlu (77), son yolculuğuna uğurlandı. Siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldığı cenaze töreninde, cami avlusuna sığmayan kalabalık sokağa taştı.

Kilyos Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Hacısüleymanoğlu'nun eşi Kısmet Hacısüleymanoğlu, oğulları Hasan ve Başar Hacısüleymanoğlu'nun da aralarında bulunduğu aile fertlerinin yanı sıra, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, Semih Tufan Günaltay, Necdet Ulucan, Zeynel Abidin Erdem, Eray Kapıcıoğlu, Murat Cevahir, Mehmet Köymen, İsmail Türüt, Metin Şentürk, Hakan Ural'ın da aralarında bulunduğu siyaset, iş, sanat ve yeraltı dünyasından birçok isim katıldı.

Hacısüleymanoğlu'nun eşi ve çocukları avluda taziyeleri kabul etti. Törene, eski bakanlardan Mehmet Ali Yılmaz, Sedat Peker, Fatih Bucak, Nejat Ergin de çelenk gönderdi.

Kababalığın sokağa taştığı törende Hacısüleymanoğlu'nun cenazesi öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındı. Daha sonra tabut cenaze aracına konuldu.

Hacısüleymanoğlu'nun cenaze aracına konulan tabutunun yanına çok sayıda kişi oturdu. Hacısüleymanoğlu’nun cenazesi Kilyos Ağlamış Dede Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada, eski bakanlar Cavit Çağlar ve Erdoğan Bayraktar'ın yan yana oturması dikkat çekti. Erdoğan Bayraktar, “İsmail Bey yakın komşumuz memleketten. Sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Eşe, dosta, garibana çok faydaları vardır.” dedi.

Cavit Çağlar da “Allah rahmet eylesin iyi bir dost, iyi bir aile babasıydı. Biz de ona son görevimizi yapmaya geldik. Mekanı cennet olsun. Bir ay kadar evvel bize bir balık ziyafeti verdi orada bir araya geldik. En son da acildeyken orada görüştük. Kader, önüne geçilemiyor, hepimiz bir gün gideceğiz. Hadise bu. Yani nasıl doğduksa öleceğiz. Allah rahmet eylesin diyorum.” diye konuştu.

İsmail Türüt ise “Bir çınar daha gitti işte. Bizim için, Karadeniz için değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Bir ay önce ortak bir dostumuzun düğününde bir iki saat beraber oturma fırsatımız oldu.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da şunları söyledi: “Eşimle aynı hastanede ameliyat olmuştu. Sağlığı gayet yerindeydi. Beraber oturduk sohbet ettik. Allah’ın takdiri. Allah mekanını cennet eylesin.” (CİHAN)