Eskişehir'de, 6 yaşındaki Nur Elif T'nin şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınan hala ve amcanın tutuklanmasının ardından, babaanne Cihangül K. de gözaltına alındı. Babaannenin gözaltına alınmasının ardından olayla ilgili yayın yasağı getirildi.

Eskişehir'de 6 yaşındaki çocuğunun şüpheli ölümü: Babaanne gözaltına alındı
Fotoğraf: AA

Eskişehir'de 6 yaşındaki çocuğun ölümünün şüpheli bulunması üzerine babaanne Cihangül K. gözaltına alındı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Uzunpınar Sokak'ta iki ağabeyi ile yaşayan ve rahatsızlanmasının ardından tedavi altına alındığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Nur Elif T'nin babaannesi Cihangül K. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Cihangül K. aynı mahallede gözaltına alındı.

Babaanne Cihangül K, ifadesi alınmak üzere Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.

HALA VE AMCA TUTUKLANMIŞTI

Babası Gökhan T. ile annesi Sibel T. cezaevinde tutuklu bulunan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Nur Elif T'nin ağabeyleri 9 yaşındaki Yiğitcan T. ve 12 yaşındaki Metin T., Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce korumaya alınmış, hala Deniz T. "çocuğa karşı eziyet", çocukların yakınlarını tehdit ettiği öne sürülen amca Sezer T. "silahla tehdit" suçundan tutuklanmıştı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 14 Aralık'ta boğazına cisim kaçması neticesi öldüğü ihbar edilen 6 yaşındaki Nur Elif T. ile ilgili otopsi işlemlerinin yapıldığı ve detaylı soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI

Cihangül K'nin gözaltına alınmasının ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, olaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Eskişehir Sulh Ceza Hâkimliğinin 17 Aralık 2022 tarihli kararıyla soruşturmanın selameti, mağdur çocukların şöhret ve hakları, toplum sağlığı ahlakı, kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından 5187 sayılı kanunun 3/2. maddesindeki koşulların oluşması nedeniyle yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise Elif Nur'un 2 kardeşi hakkında acil koruma kararı alındığı açıkladı.

Bakanlık açıklamasında "Halen kuruluş bakımında bulunan ihmal ve istismar mağduru çocukların, yetersiz beslenme ve uygun olmayan koşullarda yaşamaları nedeniyle oluşan gelişimsel problemlerine yönelik sağlık kontrolleri devam etmektedir. İhmal ve istismar mağduru çocuklar ve kız çocuğunun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hala ve amcanın tutuklanması, firari babaannenin gözaltına alınması ile başlayan hukuki süreç Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

(AA)