Eskişehir'deki Meserret İnel İlkokulu'nda 'kaynaştırma öğrencisi' olarak eğitim gören K.E. isimli özel çocuğa, okulun müdür yardımcısı M.D. tarafından şiddet uygulandığı iddia edildi. Uzun süredir şiddete maruz kaldığı ileri sürülen çocuğun en son 19 Ekim'de maruz kaldığı şiddetle vücudunda morluklar oluştuğu belirtildi.

Eskişehir'de bir okulda 'kaynaştırma öğrencisine' şiddet iddiası

Eskişehir’deki Meserret İnel İlkokulu’nda ‘kaynaştırma öğrencisi’ olarak eğitim gören K.E'nin ailesi, okul müdür yardımcısı M.D.'nin oğullarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne başvurdu.

Çocuğun uzun süredir şiddete maruz kaldığı ileri sürülürken 19 Ekim'de maruz kaldığı şiddet sonucu vücudunda morluklar oluştuğu belirtildi. Hastaneden darp raporu alan aile, müdür yardımcısı M.D.’den şikayetçi oldu.

'BOĞAZINI SIKTI, 3 KEZ TOKAT ATTI'

Müdür yardımcısından şikayetçi olan baba A.B.E., polise verdiği ifadede, olay günü saat 10:30 sıralarında M.D.’nin kendisini aradığını belirterek şunları söyledi:

"Beni aradı, oğlumun ufak bir problem yarattığını, okula gelmemi istedi. Telefonla benimle görüşürken oğlumun bağrışmalarını duydum. Oğlum, sınıfa gitmek istiyordu. Müdür yardımcısı da 'Hayır, sınıfına gidemezsin' dedi ve telefonu kapattı. Bunun üzerine okula gittim. Bir sınıf içerisinde, müdür yardımcısı da bulunduğu esnada oğlum ile yaptığım görüşmede, müdür yardımcısı M.D.’nin, koridordan boğazını sıkıp ittirerek sınıf içerisine kendisini soktuğunu, sınıfın içerisinde üç defa kendisine tokat attığını, saçını çektiğini söyledi. Bunun üzerine müdür yardımcısına oğlumun göğsünü gösterdim. Müdür yardımcısı da bu izlerinin fermuardan olabileceğini, arkadaşları ile kavga ettiklerini söyledi"

Baba A.B.E, ifadesinde müdür yardımcısı M.D.’den şikayetçi oldu ve oğlu için darp raporu aldı.

'OĞLUM KAYNAŞTIRMA ÖĞRENCİSİ'

Anne D.E. ise oğlunda dikkat eksikliği sorunu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Oğlumda hiperaktivite, dikkat eksiliği var. Bununla ilgili bir tanısı var. Kaynaştırma öğrencisi benim oğlum. Geçen sene kaynaştırma öğrencisi yaptık. Bununla ilgili birçok okul değiştirdik. En son, adres değişikliğinden dolayı Sümer Mahallesi’ne taşındık. Çocuk daha sosyalleşsin, daha iyi bir ortamda olsun diye bu mahalleye taşındık. Okul da bize yakın olduğu için oraya verdik. Yaklaşık bir aydır da şiddet gördüğünü öğrendik. Bunun öncesini, son olayla öğreniyoruz"

Anne ve baba, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikayet dilekçesi verdi.

ANKA