Eskişehir’in merkez ilçelerinden Tepebaşı’nda bulunan iki lisede mutasyonlu koronavirüs vakaları tespit edildi.

Eskişehir’de iki lisede mutasyonlu virüs tespit edildi

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamasında 76 ilde görüldüğünü söylediği mutasyonlu koronavirüs Eskişehir’de iki lisede de tespit edildi.

Mutasyonlu virüse, kentin merkez ilçelerinden Tepebaşı’nda bulunan Şehit Murat Tuzsuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğretmende, Tayfur Bayar Anadolu Lisesi’nde ise bir öğrencide rastlandı.

BirGün, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin 10 günlük karantinaya alındığı ve sınavların ertelendiği, vaka ile aynı ortamı paylaşan tüm öğretmenlere test yapılacağı bilgisini edindi.

DURUM, KENTİN YEREL BASININA DA YANSIDI

Öte yandan İHA’nın haberine bugün yine Tepebaşı ilçesinde bir apartmanda yaşayan 4 kişide mutasyonlu koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine Tepebaşı İlçe Hıfzıssıhha Kurul’u tarafından 14 dairede bulunan yaklaşık 50 kişinin, 10 günlük süreyle karantina altına alınması kararı verildi. Apartman kapısına polis ekiplerince şerit çekildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından, “76 ilimizde toplam 41.488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı, 1 ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir” açıklamasında bulunmuştu.