Eskişehir'den Ankara'ya yürümek isteyen metal işçileri polis ve jandarma ablukasında

Eskişehir'den Ankara'ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin yolu Eskişehir çıkışında polis ve jandarma ekipleri tarafından kesildi. Ankara'ya yürümesi engellenen işçiler Eskişehir çıkışında oturma eylemine başladı.

Zeytinoğlu Grubu’nda yer alan üç fabrikada ücret alacaklarını ve kıdem tazminatlarını alamadıkları için direniş başlatan Birleşik Metal-İş üyesi 500 işçi yaklaşık bir ay önce hak mücadelesine başladı. Eskişehir'de Espark önünde direniş çadırı kuran işçiler talepleri karşılanmayınca Ankara'ya yürüme kararı aldı.

İşçilerin dün sabah basın açıklamasının ardından başlatmak istedikleri yürüyüş polis müdahalesi ile engellenmeye çalışılmıştı. Metal işçilerinin dün öğlen saatlerinde başlattıkları yürüyüş Eskişehir çıkışında polis ve jandarma ekipleri tarafından tarafından ablukaya alındı. Ankara'ya ilerlemesi engellen işçiler bu sabah itibari ile oturma eylemine başladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir çıkışında bekleyen metal işçilerini ziyaret etti. Ataç, işsizliğin ve ekonomik sıkıntıların giderilmesi için iktidar ve muhalefetin bir araya gelip çözüm üretmesi gerektiğini vurgulayarak işçilerin yanında olduğunu ve işçilere yardımcı olmak istediğini söyledi.

eskisehir-den-ankara-ya-yurumek-isteyen-metal-iscileri-polis-ve-jandarma-ablukasinda-641390-1.

eskisehir-den-ankara-ya-yurumek-isteyen-metal-iscileri-polis-ve-jandarma-ablukasinda-641345-1.

NE OLMUŞTU?

Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’da çalışan, ücret alacaklarını ve tazminatlarını alamayan 500 işçi mağduriyetlerinin giderilmesi talebiyle bir ayı aşkın süredir eylem yapıyor. Bugüne dek 9 bine yakın imza toplayan, bakanlara ve milletvekillerine mektuplar yazan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, seslerini duyurabilmek amacıyla önceki gün açlık grevine başlamıştı. İşçiler Eskişehir Espark önünde direniş çadırı kurmuşlardı.