Eskişehirli yazar Nida Tokgöz’ün romanı “Tortu” raflardaki yerini aldı

Kültür Sanat Servisi

Eskişehirli yazar Nida Tokgöz’ün Dorlion yayınlarından çıkan romanı “Tortu”, kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

İlk kitabı ESODİA’dan uzun bir zaman sonra yeniden okurlarıyla buluşan Tokgöz, bu defa “dili zincirlerinden kurtarmayı” hedefleyerek kaleme alınmış bir eserle karşımıza çıkıyor.

“Tortu”; en ciddi toplumsal ve siyasal problemlerden biri olan kadına şiddet olgusunu konu alan bir roman.

“(…) Ve anlamlar değişir hayatın içinde, aynı yüzde hem sevgiyi hem de sevgisizliği anlamlandırırız akıp giden zaman içinde. Hata deriz adına ve insan bile bile yaşayarak deneyimlediği hataları farklı yüzlerde tekrar tekrar yaşar bazen.

Hayatta bize tüm kötülükleri yaşatan ve acı çektiren, ruhumuzda derin yaralar açanların ikiyüzlülükleri bir gün tüm hakikatiyle karşımıza çıkar. Bir zamanlar adına sevgi dediğimiz şey bir bakarsın güçlü bir nefrete dönüşmüştür.”

Editörün ifadeleriyle “Hayatın ana damarlarından değil, alttan alta akan kılcal damarlarından beslenen” bu çalışma, Sevcan’ın, Deniz’in, Gülsüm’ün hikâyesini konu ediyor.

16 Ocak 2022 Pazar günü imza etkinliğinde Eskişehir İnsancıl Kitabevi’nde okurlarıyla buluşan yazar; kendi ifadeleriyle “katille, zulmedenle, kötüyle empati kuran” hakim yaklaşıma inat, kadın cinayetlerinin zihnimizde, irademizde ve ruhumuzda bıraktığı tortuyu irdeliyor.

***

Tokgöz, 1970 Niğde doğumlu. İvriz Öğretmen Lisesindeki eğitimin ardından Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde yükseköğrenimini tamamlayan Tokgöz,26 yıldır özel sektörde mesleğiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.