Uşak'ın Eşme ilçesinde bulunan iki tren yolu altgeçidi Covid-19 bulaş riskini artırıyor

Eşme'de alt geçitte virüs tehlikesi

BİRGÜN EGE

Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Uşak'ta da Covid-19 vakaları her geçen gün hızla artmaya devam ediyor. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımların tamamen dolu olduğu kaydediliyor.

Toplumsal hareketlilik ve mesafe uyarıları yapılmaya devam edilirken, tren yolunun kenti ikiye ayırdığı Uşak'ın Eşme ilçesinde bulunan iki tren yolu altgeçidi ise Covid-19 bulaş riskini artırıyor. Mesafeyi ortadan kaldıran altgeçitler adeta virüs yayıyor.

'YETKİLİLER HAYATIMIZI YOK SAYIYOR'

Virüsün bulaşma riskini artıran iki alt geçit için yurttaşlar, "Yetkililer hayatımızı yok sayıyor" diyerek tepki gösteriyor. Pandemi nedeniyletren seferlerinin durdurulmasının ardından, yayaların demiryolundan karşıdan karşıya geçtiği yerlere güvenlik gerekçesiyle demir parmaklıklar yapıldı.Günlük ortalama 40 kişinin testinin pozitif çıktığı ilçede, pozitif hastaların herhangi bir şekilde takip edilemediği öne sürülüyor.

esme-de-alt-gecitte-virus-tehlikesi-810075-1.

Yurttaşların şikâyetçi olduğu iki alt geçidin uzun, havasız ve sağlıksız bir ortam oluşturduğu ve Çarşamba günleri Eşme’de kurulan pazar sebebiyle alt geçitlerde daha fazla insan hareketliliği yaşandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, yurttaşların Salihli ve Alaşehir'de olduğu gibi kontrollü yaya geçidi yapılmasını istediği, ancak herhangi bir geri dönüş yapılmadığı aynı zamanda alt geçidin yağmurlu havalarda ciddi şekilde su sızdırdığı belirtildi.