CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Gaziemir esnaflarını ziyaret etti. Bir esnaf, "Ben 30 lira mazotu anlayamıyorum. Sanki bir kâbus görüyoruz. Ben çalışıp tüm kazancımı, çoluğumun çocuğumun hakkını neden mazota, enerjiye vereyim" dedi. Pazarda mısır satan bir esnaf ise, "1-2 TL olan mısırı 10 TL’ye satmak zorunda kalıyoruz. Geçen sene bu mısırı 2 TL’ye satıyorduk şimdi 5 katına 10 TL’ye satıyoruz" ifadelerini kullandı. Başarır ise, "Saray’daki kişi gelsin burayı gezsin" dedi.

Esnaf, akaryakıt fiyatlarına isyan etti: Tüm kazancımı, çocuğumun hakkını neden mazota vereyim!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Gaziemir İlçe Örgütü ile birlikte Gaziemir esnaflarını ziyaret etti.

CHP’li Başarır’a yakınan bir esnaf, "Mazot 7 liradan 10 liraya çıkar anlarız, 12 liraya çıkar anlarız, 15 liraya isyan ederiz yine anlarız ama ben 30 lira mazotu anlayamıyorum. Sanki bir kâbus görüyoruz. Ben çalışıp tüm kazancımı, çoluğumun çocuğumun hakkını neden mazota, enerjiye vereyim” dedi.

Pazarda mısır satıcısıyla sohbet eden CHP’li Başarır, mısırın fiyatını sorunca mısır satıcısı, “Bu mısır Mersin’den geliyor. Oradan buraya gelene kadar nakliye, mazot parası yükleniyor. Bir de ben burada pazara getirmek için mazot harcıyorum. 1-2 TL olan mısırı 10 TL’ye satmak zorunda kalıyoruz. Geçen sene bu mısırı 2 TL’ye satıyorduk şimdi 5 katına 10 TL’ye satıyoruz” dedi.

"İNSANLAR İKİNCİ EL KIYAFET ALIYOR"

Bir simit tezgâhını gözlemleyen ve normal simidin yanında daha küçük simitlerin de satıldığını ancak insanların ekonomik sebeplerden dolayı küçük simitten daha fazla aldığını ifade eden CHP’li Başarır, “Simidimiz küçüldü, ekmeğimiz küçüldü, bir şey büyüdü o da Saray. İşte bu düzene artık bir son verelim” sözlerini dile getirdi.

"Bu hayat pahalılığını görmeyenin, duymayanın, hissetmeyenin, yaşamayanın, anlamayanın, yani bu güzel vatanı bu hale getirenin tek adam" olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “İnsanlar İzmir’de ikinci el kıyafet alıyor, ikinci el pazarından alışveriş yapıyor. Saray’daki kişi gelsin burayı gezsin” sözlerini ifade etti.