AKP’li Isparta Belediyesi, milyonlarca liralık promosyon ürün alımı için harekete geçti. Kentte onlarca esnaf kepenk kapatırken belediye, 30 adet Cumhurbaşkanı posterini de kapsayan promosyon ürünleri için tam 2,7 milyon TL’lik sözleşmeye imza attı.

Esnaf ‘ekmek’ belediye  Erdoğan posteri peşinde

Mustafa M. BİLDİRCİN

Kaferlerin ve restoranların 3 Şubat’ta camlarına, “Devren Satılık” yazısı asarak içerisinde bulundukları durumu protesto ettiği Isparta’da belediye, milyonlarca liralık harcama için kolları sıvadı. Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 68 kalem promosyon ürün alımı için 28 Aralık 2020’de ihaleye çıktı. Son tekliflerin 18 Ocak’ta alındığı ihale tamamlandı. Edinilen bilgiye göre, promosyon ürünleri alımı işi ihalesi kapsamında AKP’li Isparta Belediyesi, 17 Şubat’ta yüklenici ile sözleşme imzaladı. İhaleye katılan istekli sayısı henüz açıklanmazken yüklenici ile imzalanan sözleşme bedelinin 2 milyon 797 bin 600 TL olduğu bildirildi.

ÖZEL GÜNLERDE DAĞITILACAK

İhalenin teknik şartnamesine göre, maliyeti 3 milyon TL’ye yaklaşan promosyon ürünlerin arasında 20 bin adet balon, 50 bin adet imsakiye, 150 adet VIP kalem seti, 10 bin adet gül kolonyası, 50 bin adet kandil simidi kutusu ve 4 bin adet puzzle yer aldı. Promosyon ürün kalemlerinden oluşan listeye Cumhurbaşkanı posteri de dahil edildi. İdarenin, 68 kalemden oluşan talep listesinde 30 adet de Cumhurbaşkanı posteri olduğu belirtildi. Ürünlerin, özel günlerde yurttaşlara dağıtılacağı bildirildi.

HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMADI?

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, belediyelerin ve kamu kurumlarının zorunlu olmayan ihalelerini iptal ettiğini anımsatarak, “Böyle bir ortamda Isparta’nın AKP’li belediyesi, dalga geçer gibi 3 milyon TL’yi bulan bir hovardalığa imza atıyor” dedi. Halıcı, pandemi nedeniyle kentteki esnafın adete kan ağladığını, yurttaşın borç batağından çıkamadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “AKP’li Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e soruyoruz, 500 tane çay bardağı ve altlığı sizin için neden bu kadar elzem bir ihtiyaç? Kanvas tablo Isparta’nın hangi sorununu çözecek? Termoslar ile bu kente hangi katkıyı sunmayı amaçlıyorsunuz? Toplam 500 sırt çantasını, 4 bin puzzle’ı, 10 bin şapkayı alırken tamı tamına 2 milyon 797 bin 600 TL’yi ‘hovardaca’ harcarken hiç mi vicdanınız sızlamadı?”