Esnaf ve sanatkarlara verilecek kira ve 1000 liralık hibe destekleri ile, işten çıkarma yasaklarının süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, kira ve 1000 liralık hibe destekleri ile, işten çıkarma yasaklarının süresi birer ay daha uzatıldı.

Esnafa kira desteği ve işten çıkarma yasağının uzatılmasına ilişkin detaylar neler?

Esnaf ve sanatkarlara verilecek kira ve 1000 liralık hibe destekleri ile, işten çıkarma yasaklarının süresi birer ay daha uzatıldı. Ayrıca konaklama tesislerindeki yüzde 1 KDV uygulaması da kalıcı hale getirildi.

Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, daha önce 3 ay olarak açıklanan aylık 1000 liralık hibe desteğinin süresi bir ay daha uzatılarak 4 aya çıkarıldı. Destekten yararlananlardan iş yerleri kira olanlara, büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde aylık 500 lira şeklinde uygulanan kira desteğinin süresi de 3 aydan 4 aya yükseltildi.

AA’nın aktardığına göre, karar hükümlerini Ticaret Bakanı yürütecek.

KDV İNDİRİMİ DE UZATILDI

Covid-19 salgını nedeniyle getirilen, 17 Mayıs'ta bitecek olan işten çıkarma yasakları da 30 Haziran’a kadar bir kez daha uzatıldı.

Otel, pansiyon, tatil köyü gibi konaklama hizmetlerinde uygulanan KDV indirimi de uzatıldı. Geçen yıl mayıs ayında, altı aylığına getirilen otellerde yüzde 1 KDV uygulaması, daha sonra 6 ay daha uzatılmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla bu uygulama süresiz olarak uzatılarak kalıcı hale getirildi.