Esnafın gücü kalmadı

Ekonomi Servisi

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın Erzurum’da esnafın sorunlarını dinledi. Pandemi sürecinin başlamasıyla daha da derinleşen ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin esnaf ve çiftçiler olduğunu belirten CHP’li Yeşil; “Bir toplumun temel direği esnaftır. Eğer o direk yıkılırsa ekonomi temelinden sarsılır” dedi.

Ekonomideki yapısal sorunların son iki yıldır daha da arttığını ve üzerine pandemi de eklendikten sonra esnafın dertlerinin katlandığını ifade eden CHP’li Aydın ise, toplam cirolarıyla ülkenin yüzde 65-70’ini KOBİ’lerin oluşturduğunu ve bu işletmelerde çalışan nüfusun yüzde 80’e yakın olduğunu belirtti.

SESİMİZİ KİMSE DUYMUYOR

Pandemi nedeniyle cirolarının düştüğünü belirten esnaf, giderlerinin aynı oranda kaldığını söyleyerek kira, stopaj, bağkur ve ssk prim borçlarını ödeyemediklerini ve dayanacak güçlerinin söyledi. Mağduriyetlerinin giderilmesi ve dükkanlarını kapatmamak için destek beklediklerini söyleyen esnaflar, yaklaşan kredi ödemeleri için öteleme talep ederken biriken bağkur ve ssk prim borçları için de vergi indirimi ve yapılandırma talep etti.

Büyük şirketlerin vergi borçlarının silinmesine tepki gösteren bir esnaf, “Bizim sesimizi kimse duymuyor, iflas etme noktasına geldik, yetkililerden acil çözüm bekliyoruz” dedi. Esnafın sorunlarını dinleyen milletvekilleri, “Esnafımızın yanındayız, onların sesine ses olmak ve sorunları yerinde tespit etmek üzere Erzurum’a geldik” diyerek hazırlayacakları kapsamlı raporu parti genel merkezine ileteceklerini belirttiler.