ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Yeşil Sol Parti adaylarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Dosyada gizlilik ve avukat kısıtlılığı olduğu öğrenildi. Seçimlere sayılı günler kala yapılan gözaltılara tepki gösteren HDP ise muhalefete çağrı yaparak "Bu seçim kumpasının önünde durun" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
ESP'ye operasyon: Eş Genel Başkan Tümüklü ve bazı milletvekili adayları gözaltında

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) sabaha karşı yapılan ev baskınlarında birçok partilinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında Yeşil Sol Parti milletvekilli adayları da bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 kentte düzenlenen operasyonda çok sayıda ESP'li isim gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Nadiye Gürbüz ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilli adayları da bulunuyor. 

DOSYADA GİZLİLİK VE AVUKAT KISITLILIĞI 

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Twitter hesabından “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında çok sayıda ESP, SKM, ETHA ve SGDF’li müvekkilimizin evlerine düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alındığını öğrendik. Dosyada gizlilik ve avukat kısıtlılığı var” diyerek, gözaltına alınanların isimlerini verdi.

HDP'DEN AÇIKLAMA: BU SEÇİM KUMPASININ ÖNÜNDE DURUN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) da seçime sayılı günler kala yapılan gözaltı operasyonlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

"Seçim operasyonları ve sandığa darbe iktidarı kurtaramayacak" başlığıyla yapılan açıklamada "AKP-MHP iktidarı, seçime sayılı günler kala siyasi operasyonlara hız verdi. Diyarbakır’da partimize, gazetecilere, sanatçılara ve avukatlara yönelik başlatılan operasyon dün Ankara’da bu sabah da İstanbul’da genişletilerek sürdürülüyor. Gözaltına alınanlara bileşen partimiz ESP’nin Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, ESP üyeleri ve muhalif gazeteciler de eklendi” ifadeleri yer aldı.

"Bu saldırılar iktidarın seçim operasyonlarıdır, seçmen tercihini darbe olarak nitelendirenlerin halk iradesine darbe girişimidir, sandıkları çalmaya yönelik organize bir hazırlıktır” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

"Tüm siyasi partilere, muhalefete ve demokratik kamuoyuna çağrımızdır. Bu seçim kumpasının önünde durun! Bu, hepimizle ilgilidir. Bu operasyon ve kumpas siyaseti, sandıkları ve halk iradesini çalma operasyonudur. Gözdağı operasyonlarına karşı sessiz kalındıkça da bu faşizan sarmal genişleyerek bütün kesimleri hedef alacaktır. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra başlatılan kayyım darbesi nasıl ki sadece bizim belediyelerimizle sınırlı kalmayıp bir yöntem ve yönetim biçimine dönüştüyse, seçim darbesi de aynı şekilde başladığı yerde kalmaz. Bu nedenle herkesi bu zulüm ve baskı rejimi karşısında birlikte durmaya davet ediyoruz."

Şu ana kadar gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ETHA editörü Nadiye Namoğlu Gürbüz, ESP PM üyesi Uğur Ok, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Burcu Ayyıldız, Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Adayı Meryem Yıldırım, Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Müslüm Koyun, Serdal Işık, Leyla Can, Sadrettin Polat, Selfinaz Göçmen, Hasan Polat, Sinem Çelebi, Kalender Polat, Merve Havalı, Bedran Çoğaltay, Adnan Özcan, Ebrar Uz, F. Deniz Kanpolat, Tuncay Yıldırım Özen.