Eşsiz koyda patlatma yapan Sinpaş iddiaları yalanladı

Muğla Marmaris’in en güzel koylarından olan Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş GYO, tepkilerin ardından açıklama yaptı. Açıklamada Marmaris Kent Konseyi üyelerinin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini öne sürüldü. Proje süreciyle ilgili atılan tüm adımlar, ilgili resmi kurumların onayı ve izniyle yürütüldüğünü ileri süren şirket, aleyhlerine çıkan bilirkişi raporlarının bilimsellikten uzak olduğunu savundu. Bölgede patlatma yaptıklarını reddetmeyen şirket açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ve Emniyet Müdürlüğü’nden izin aldıklarını belirtti.

PATLATMAYA İZİN VERİLMİŞ

Sinpaş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kızılbük GYO’nun Marmaris İçmeler’de yürüttüğü devre mülk projesinin devam eden inşaatına yönelik gerçeği yansıtmayan haberleri üzüntüyle takip etmekteyiz. Proje süreciyle ilgili atılan tüm adımlar, ilgili resmi kurumların onayı ve izniyle yürütülmekte olup yasalara ve kamu vicdanına aykırı bir durum söz konusu değildir.”

Dinamitle patlatma olayına ilişkin yapılan açıklamada, gerekli izinlerin alındığı belirtilerek, “Temel kazılarında sert formasyona rastlanıldığından, ‘Patlatma paterni, titreşim, gürültü ve toz emisyonu değerlendirme raporu’ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunulmuş, incelenmiş ve uygun bulunmuştur. Bunun dışında Emniyet Müdürlüğünden de gerekli izinler alınmıştır” ifadeleri kullanıldı. Milli park sınırları içerisinde ağaçların kesildiği iddialarına cevap veren Sinpaş, bölgenin özel mülk olduğunu ve ağaçlık bir alan olmadığını ileri sürdü.

ÇED dava sürecine de değinilen açıklamada, raporların bilimsellikten uzak olduğu iddia edilerek, Haziran 2021 tarihinde “ÇED gerekli değildir” kararı verildiğini, ardından ÇED iptal davasının açıldığını ve davanın hâlâ sürdüğü kaydedildi.