Estonya'da ulaşım ücretsiz oluyor

Estonya'da ücretsiz ulaşım devri

Estonya vatandaşları, 1 Temmuz tarihi itibariyle ülke çapında hiçbir ücret ödemeden seyahat edecekler.


Huffington Post'un bildirdiğine göre, uygulama Estonya'nın başkenti Tallinn'de 2013 yılında hayata geçirildi. Tüm toplu taşıma araçları; tramvay, otobüs, troleybüs ve tren gibi, şehir sakinlerinin ücretsiz kullanımına sunuldu. Ancak, belediye her yıl vatandaşların gelir vergisinden 1000 € 'luk pay aldı.

Guardian'a göre, bu ücretsiz ulaşım projesinin sorunsuz bir şekilde çalıştığı söylendi.

Bununla birlikte, Estonya hükümeti, küçük çapta başlayacak ve birkaç sınırla uygulamaya devam edecek olsa da, şimdi bütün ülkede ücretsiz ulaşım programını kullanıma sunmayı planlıyor.

Tüm ülke çapında ücretsiz seyahat, yalnızca ilçe otobüsleri için kullanılabilecek. Devlete ait demiryolları için tren biletleri çok daha ucuz olsa da trenle seyahat etmek henüz ücretsiz olmayacak. Ancak Tallinn dışındaki Estonya'daki şehirler, otobüsler de dahil olmak üzere tüm ulaşım araçlarını kullanmak için hala bir ücret talep edecek.

Dünyanın en büyük ulusal ücretsiz toplu taşıma projesi sayılan program, daha düşük gelirli insanların ülke çapında daha iyi iş fırsatları bulmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış.

Tallinn Avrupa Birliği Ofisi başkanı Allan Alaküla, “İnsanlara arabalarını daha az kullanma hatta iş günlerinde arabalarını hiç kullanmama imkanı veriyoruz” dedi. “Tallinn'de ücretsiz toplu taşıma araçlarıyla birlikte araba kullanımını azaltmak için çeşitli önlemler aldık - özel otobüs şeritleri, bisiklet sürmeyi teşvik etmek için daha fazla bisiklet yolu ve ayrıca cadde üstü azaltılmış park ücretleri ve yerleri".

Kaynak:http://www.thejakartapost.com/travel/2018/06/05/public-transportation-in-estonia-to-be-free-of-charge.html