Tazminatları ödenmeden işsiz bırakılan ETF Tekstil işçileri eylemlerinin 62’nci gününü geride bırakırken, fabrikadan makinelerin taşınması için 10 TIR getirildi. Polisler buna karşı çıkan işçileri abluka altına aldı.

ETF Tekstil işçilerine polis ablukası
Fotoğraf: BirGün

Asena TUNCA

Alacakları için fabrika önünde direnişe geçen İstanbul Tuzla’daki ETF Tekstil’in işçileri, eylemlerinin 62’nci gününde polis ablukası ve müdahale ile karşı karşıya kaldı. 10’dan fazla TIR’ın polis eşliğinde fabrikaya girmesini engellemek isteyen işçiler, emeklerinin çalındığını söyleyerek, hem işveren Sanem Dikmen’e hem de yaşananlara tepki gösterdi. Polisin barikatlar ve kalkanlarla etrafını sardığı emekçiler, makinelerin ve ürünlerin fabrikadan çıkartılmak istenmesine karşı “Direne direne kazanacağız” diye slogan attı.


ADALET DEDİKLERİ BU MU?

ETF Tekstil emekçilerinden Gülşah Ergi, “Polis müdahalesiyle emeğimiz TIR’larla fabrikadan çıkarıldı. Biz yalnızca haklarımızı istiyoruz. Sendikalara, sesleniyorum bize destek verin. Biz kazanırsak, işçi sınıfı kazanacak” derken Songül Baş, "Burada devlet, bakanlık, polis eşliğinde hakkımızı çalanların yanlarında, bizim karşımızda duruyorlar. Etrafımızı sarmış durumdalar, hak mı bu? Biz hakkımızı istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ürünlerle doldurulan TIR’lar, daha sonra fabrikadan çıkartıldı.

ETF Tekstil, 31 Temmuz’da kapanmış ve işveren Dikmen işçilerin tazminatları ve maaşları da dahil olmak üzere bütün alacaklarını vermeyeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine DERİTEKS’te örgütlü işçiler, direnişe başlamıştı. Emekçiler, alacakları ödenmeden fabrikanın içinin boşaltılmasına karşı çıkıyor. Emekçiler, işverenin başka yerde üretime devam edeceği görüşünde.