Ankara'da Gezi Direnişi  sırasında polis Ahmet Şahbaz'ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasının 4. duruşması bugün Ankara Adliyesi'nde görülüyor

Ethem Sarısülük davası ertelendi

Ankara'da Gezi Direnişi  sırasında polis Ahmet Şahbaz'ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasının 4. duruşması bugün Ankara Adliyesi'nde görülüyor. Sanık Polis memuru Ahmet Şahbaz'ın bir dahaki duruşmada salona getirilmesine karar verildi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava için polisin adliye binası çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı görülüyor.  Duruşmayı CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Sezgin Tanrıkulu, Aylin Nazlıaka, İlhan Cihaner ve Hüseyin Aygün ile birlikte Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da takip ediyor.

*Duruşma 10.30'da başladı. Sanık Polis Memuru Ahmet Şahbaz gelmedi. Şahbaz'ın ifadesi Şanlıurfa'dan duruşma salonuna canlı olarak bağlantı kurulup alınacaktı. Ancak canlı bağlantının da olmayacağı bildirildi.

*12:16 Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapılıyor.

*12:06 Ankara Adliyesi - Adliye bahçesine TOMA ve polis takviyesi yapıldı.

*11.59 Davanın bir sonraki duruşması 26 Mayıs 2014 saat 10.30′a ertelendi.


*11.57 Heyet ara kararı açıklamak üzerine duruşma salonuna geri döndü. Şahbaz hakkındaki tutuklama talepleri reddedilirken, Şahbaz’ın bir sonraki duruşmaya getirilmesi için çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verildi.

*11.45 Mahkeme heyeti avukatların taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya bir kez daha ara verdi.

*11.44 Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar: “Yargılamatarzınız toplumda infial yarattı. İnfiali gittikçe yükseltiyorsunuz, hukuksuzluk aleni bir şekilde yapiliyor, katil sanığın yanında yer alıyorsunuz. Sanık güvenlik istiyorsa en güvenli yer hapishanedir”

*11.42 Şahbaz’ın vekilleri Şahbaz’ın tehdit altında olup olmadığının Terörle Mücadele şubesine sorulmasını talep etti.

*saat:11.18
Mahkeme, ara karar ile sanık polis Ahmet Şahbaz'ın duruşmaya getirilmesine karar verdi

*saat:11.10
Mahkeme avukatlarının usul itirazlarını karara bağlamak için ara verdi.

*saat:10.35
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma başladı.

*saat:09.50
Adliye önüne destek için CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün ile Müslim Sarı ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da geldi. Jandarma adliye içerisine yerleştirilmiş durumda. (muhalefet.org)