İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, Sağlık Bakanlığı’nın Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında Roma’da oynanacak 4 maçın seyircili oynanmasına izin verdiğini duyurdu.

Euro 2020'nin açılış maçı olan İtalya-Türkiye karşılaşması seyircili oynanacak

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalya hükümeti, 11 Haziran'da Roma Olimpiyat Stadyumu’nda İtalya-Türkiye maçıyla başlayacak olan EURO 2020’nin seyircili oynanmasına onay verdi.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, Sağlık Bakanlığı’nın Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında Roma’da oynanacak 4 maçın tüm tedbirler alınarak seyircili oynanmasına onay verdiğini duyurdu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Federasyon Başkanı Gravina, maçlara stadyum kapasitesinin yüzde 25-40'ı kadar seyirci alınmasını talep etmişti. 72 bin kişilik Roma Olimpiyat Stadı'nda yapılması planlanan maçlara yüzde 25 kapasiteyle seyirci alınması hedefleniyor. Yüzde 25 kapasitesi yaklaşık 15 bin seyirciye tekabül ediyor.

Maçların seyircili oynanmasına ilişkin son kararın ve alınacak tedbirlerin koronavirüs salgınına karşı önlemleri belirleyen Bilimsel-Teknik Heyet'in bu ay içindeki toplantısında kararlaştırılması bekleniyor.

Seyircili oynanması planlanan maçlarda, Covid-19 aşısını yaptırmış ve test sonuçları negatif olan kişilere öncelik verilecek.

italya-turkiye-karsilasmasiyla-baslayacak-euro-2020-nin-seyircili-oynanacagi-aciklandi-861792-1.

72 bin kapasiteli Roma Olimpiyat Stadyumu

COVİD-19 YÜZÜNDEN GEÇEN SENE ERTELENMİŞTİ

Roma'da, İtalya-Türkiye açılış maçına ek olarak 16 Haziran'da İtalya-İsviçre ve 20 Haziran'da İtalya-Galler maçları ile 3 Temmuz'da bir çeyrek final maçının da yapılması bekleniyor.

Geçen yıl Haziran ayında Roma'da başlaması planlanan Euro 2020, Covid-19’dan kaynaklı bir yıl ertelenmişti.

Şampiyona maçlarının Londra, Glasgow, Dublin, Amsterdam, Kopenhag, St Petersburg, Bilbao, Münih, Budapeşte, Bakü, Roma ve Bükreş'te oynanması planlanıyor. Maçlara seyirci alınıp alınmayacağı konusunda kararın bu ay içinde çıkması bekleniyor.