Euronews'un Türkçe servisini kapatacağına yönelik iddialara yalanlama geldi. Euronews sözcüsü, "Eğer Türkçe servisimizle ilgili bir değişiklik olursa Euronews bunu resmi olarak duyuracaktır" dedi.

'Euronews Türkçe yayınlarına son veriyor' iddiasına yalanlama

Birçok ülkede ve dilde yayın yapan Fransa merkezli televizyon kanalı Euronews'in Türkçe ve İtalyanca servislerini kapatacağı öne sürüldü.

Anadolu Ajansı'nın Fransa Ulusal Gazeteciler Sendikası'na dayandırdığı habere göre, Euronews İtalyanca kanal kapatacak ve bu dilde sadece dijital yayın yapılacak.

Açıklamada, Türkçe servisinin de artık olmayacağı öne sürüldü ve 30 gazetecinin işine son verilmesinin planlandığı iddia edildi.

Haberle ilgili olarak Duvar English'e açıklama yapan bir Euronews sözcüsü, habere şaşırdıklarını ve iddianın kendilerine sorulmadığını belirtti.

Euronews'in Türkçe servisiyle ilgili bir karar alınması durumunda bunun açıklanacağını ve kapatma kararına dair bir açıklamaları olmadığını ifade eden sözcü, "Eğer Türkçe servisimizle ilgili bir değişiklik olursa Euronews bunu resmi olarak duyuracaktır. Ancak Türkçe baskımızın sona ereceğine dair bir açıklama yapmadık" dedi.

Sözcü, Türkçe servislerinin en çok okunan yayınlarından olduğunu, sosyal medyada erişimlerinin de yüksek olduğunu belirtti.