İMECE Ev İşçileri Sendikası Antalya Temsilcisi Minire İnal’in emsal teşkil edecek hizmet tespit davasının duruşması 16. celsesi Antalya 1. İş Mahkemesinde yapıldı. 2009 yılında çalıştığı evde cam silerken 3. kattan düşerek yaralanan Minire İnal’ın mücadelesi yıllardır devam ediyor. Kadınların ve kitle örgütü temsilcilerinin dayanışma gösterdiği dava , 6 Mart 2019 tarihine ertelendi. Mahkeme çıkışı Adliye […]

“Ev işçisi işçidir!”

İMECE Ev İşçileri Sendikası Antalya Temsilcisi Minire İnal’in emsal teşkil edecek hizmet tespit davasının duruşması 16. celsesi Antalya 1. İş Mahkemesinde yapıldı.

2009 yılında çalıştığı evde cam silerken 3. kattan düşerek yaralanan Minire İnal’ın mücadelesi yıllardır devam ediyor.

Kadınların ve kitle örgütü temsilcilerinin dayanışma gösterdiği dava , 6 Mart 2019 tarihine ertelendi.

Mahkeme çıkışı Adliye önünde kısa bir açıklama yapan Minire İnal, “Kaybolan yıllarımı da kazanacağım, iş kazasını da ispatlayacağım.” dedi.

İMECE Ev İşçileri Sendikasının Adliye önünde yaptığı açıklamasında, “Ev işçilerinin en temel sorunun işçi olmalarına rağmen İş Yasası kapsamında olmamaları, işçiler için sağlanan haklarından yaralanmamaları ve bunun sonucu olarak da kendi özgün çalışma koşullarının gerektirdiği gibi sosyal güvencelerinin sağlanamamış olmasıdır” ifadelerine yer verdi. Halen bir milyonun üzerinde ev işçisinin olduğuna dikkat çekilen açıklamada kayıtlı ev işçisi sayısının oldukça düşük olduğu belirtildi.

Açıklamada bugüne kadar ‘gündelikçi’ olarak tanımlanan ev işçilerinin verdikleri mücadele ile ‘ev işçisi’ olduklarını kabul ettirdikleri vurgulandı.

Minire İnal’ın mücadelesinin aslında on binlerce ev işçisinin aklından ve yüreğinden geçenlerin somutlaşmış hali olduğunun belirtildiği açıklama, “Görünmeyen emek sesini yükseltiyor, mücadele ederek kazanacağız” denilerek sonlandırıldı.

Temizlik için gittiği evde camları silerken 3’üncü kattan düşerek yaralanan Minire İnal’ın, açtığı davalar yıllardır sürüyor.