Antalya’da üç yıllık kontratı olduğu halde evden çıkması istenen kiracının bin TL olan kira bedeli 7 bin TL’ye çıkarılmak istendi. Ev sahibi, evden çıkmayı reddeden kiracının oturduğu ve ortak aboneliği bulunan dairenin suyunu, vanaya kör tapa takarak kesti.

Ev sahibi yedi kat zam yapmak istediği kiracısının suyunu kesti
Fotoğraf: DHA

Antalya’da yaşayan Emine Kara, bir yıl önce 3 yıllık kontratla kiraladığı evden çıkarılmak istendi. Bin TL’lik kira bedelini 7 bin TL’ye çıkarmak isteyen ev sahibinin talebini kabul etmeyen Kara’nın suyu kör tapa ile kapatıldı. Kara, komşularından taşıdığı suyla ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

Kepez ilçesinde oğlu ve kızıyla yaşayan Emine Kara, 1 yıl önce Sütçüler Mahallesi'nde ev tuttu. Bin TL kira ödeyeceği ev için 3 yıllık sözleşme yapan Kara, bir yıl tamamladığında, ev sahibi E.K. daha yüksek miktara kiraya vereceğini söyleyip evden çıkmasını istedi.

Ev sahibi E.K.’nin kira artışı talebine karşılık yasal kira zammını öneren Kara, ortak kullanılan suyun kesilmesi nedeniyle iki haftadır suyunun olmadığımı belirtti. Kara, komşularının evlerinden su doldurduğu bidonlarla yaşamını sürdürüyor. Bulaşıklarını plastik leğene döktüğü suyla yıkayan Kara, duş almak için ise yakınlarının evine gidiyor.

Kara, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Evi kiralarken 3 senelik sözleşme yaptık. Ev sahibim evden çıkmam için bana baskı yapmaya başladı. Çıkmayacağımı söyleyince şimdi de suyumu kesti. 15 gündür evimde su akmıyor. Sular akmayınca akrabalarımın yanına gittim. Bana 'Eşyalarını sokağa atacağım' diye haber gönderdi. Tek bir abonelik vardı, aynı abonelik üzerinden kullanıyoruz.

Bana önce çıkmam için süre verdi. Kirayı 7 bin liraya çıkartmamı istedi. Ben de devletin belirlediği düzeyde artış yapacağımı söyledim. Bunun üzerine evin yanındaki vanaya kör tapa takarak suyumu kesti. İçme suyumu marketten alıyorum, diğer ihtiyaçlarım için de komşumdan boş bidonlara dolduruyorum. Savcılığa suç duyurusunda bulundum."

(DHA)