Kağıthane ilçesinde tartıştığı ev sahibini silahla öldüren kişi, adliyeye sevk edildi. Kiracı, ölümle sonuçlanan tartışmanın ev sahibinin 900 TL olan kirayı 5 bin TL’ye çıkarmak istemesiyle başladığını söyledi. Olaya ilişkin konuşan ev sahibinin oğlu, ev sahibi hakkında 'kadın ticareti ve uyuşturucu' iddiaları öne sürdü.

Ev sahibini öldüren kiracı adliyeye sevk edildi

Alınan bilgiye göre, Harmantepe Mahallesi Akın Sokak'taki evinde yalnız yaşayan ve kira artış meselesi nedeniyle tartıştığı ev sahibi Ş.T'yi silahla öldüren H.Ç'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelinin emniyetteki ifadesinde, 900 lira olan kirasının Ş.T. tarafından 5 bin liraya çıkarıldığını, daha sonra ise 2 bin 500 liraya anlaştıklarını ancak buna rağmen yine evden çıkarılmak istendiğini, bu yüzden aralarında kavga çıktığını söylediği belirtildi.

Kavga sırasında yeni kaybettiği annesine küfür edildiğini öne süren şüphelinin, bu nedenle cinnet getirerek ev sahibini vurduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Öte yandan hayatını kaybeden Ş.T'nin cenazesinin Adli Tıp Kurumu morgundaki işlemleri devam ediyor.

ÖLDÜRÜLEN ADAMIN OĞLU: "KİRACI KADIN TİCARETİ YAPIYORDU"

Olayla ilgili Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Şenel Tombul’un oğlu Kadir Tombul, alt katlarında oturan kiracıyla ilgili komşulardan şikayet geldiğini öne sürerek, "Kadın ticareti yapıyordu. 6 aydır çıkması için uyarıyoruz. Kontrat süresi doldu ama hala çıkmadı. Günü dolduğu gün bu olay oldu zaten. Uyuşturucu ticareti yaptığını da daha sonra öğrendik. Dün akşam polis raporlarında da kanında uyuşturucu çıktı. O halde, anneme, kardeşlerime, babama ateş açtı. Üç el ateş etti, biri arabaya ikisi babama isabet etti" dedi.

"KİRASI MESELESİ DEĞİL"

Olayın kirayla ilgisi olmadığını savunan Kadir Tombul, "Sosyal medyada kira meselesi diyen insanların hepsinin kirasını veririz. Bizim paraya ihtiyacımız yok. Allah'a hamdolsun paramız pulumuz var. Kirası 800 TL'ydi. Artık 800 TL'ye ev var mı? Bize kanser hastası olduğunu söyledi, kızının yatılı yurtta kaldığını söyledi, üzüldük. Kirayı 3 katı istediğimiz söylenmiş. Benim babam 800 liralık adam değil" dedi.

"EVDEN İKİ YABANCI UYRUKLU KADIN VE UYUŞTURUCU ÇIKTI"

Kadir Tombul, "Kadın ticareti yaptığı için çıkartmak istiyorduk, çıkmadı. Karşılığında da bunu yaptı. Burada 2 yıl 2 aydır oturuyordu. Kendisiyle dün akşam da sakin bir şekilde konuştuk, evden çıkacağını söyledi. Sonra içeri girdi, biz de eve gidiyorduk. Evinden çıktı, silahla sıka sıka üzerimize gelmeye başladı" diye konuştu.

Tombul, evde uyuşturucu da bulunduğunu öne sürerek, "Evin içerisinde amonyumla yapılan taş diye bir madde vardı. Ayrıca 2 yabancı uyruklu kadın çıktı. Kadın ticareti yaptığını öğrenince çıkması için baskı yaptık. Evde silah olduğunu bilmiyorduk, elimizde sopa bile olmadan indik. Bilsek o şekilde iner miyiz?" dedi.

(DHA-AA)