Ev sohbetlerini ‘sehven’ başkalarına gönderdi

Almanya’daki bir Amazon müşterisi, bir 'insan hatası' nedeniyle başka bir kullanıcının Alexa ses kayıtlarını aldı. Kimliği belirlenemeyen bir adam, binlerce bilginin yanı sıra, bir zip dosyasında binlerce bilgi parçacığı gönderdi. Belgede arama yaparak, bir başkasına ait olan 1.700 Alexa ses dosyası buldu.

Ses ve diğer dosyaları alan, Amazon kullanıcısı olmayan kişi, Amazon ile bağlantı kurduğunu ve bunun yanlış anlaşıldığını bildirmek için Amazon ile iletişime geçmek istediğini söyledi. Orijinal dosyaya indirme bağlantısının artık çalışmadığını, ancak bilgiyi yerel olarak kaydetmiş olduğunu daha sonra fark etti. Ses kayıtları bir erkek ve bir kadın arasındaki konuşmaları içeriyordu.

Bir Amazon sözcüsü Reuters‘e verdiği demeçte “Bu talihsiz dava insan hatası sonucu gerçekleşmiş. Sorunu, söz konusu iki müşteri ile çözdük ve süreçlerimizi daha da iyileştirmek için tedbirler aldık. Önlem olarak, ilgili yetkililerle temasa geçtik” dedi.

İnsanların birbirlerine 'sehven' kendi aralarında yaptıkları konuşmaları gönderebiliyor, bunun farkına varmıyorlarsa burada ciddi bir sorun olduğu açık. Amazon sistemini doğru bir biçimde tasarlayamamış belli ki. Bu konuya cidden el atması gerekiyor.

Acaba gerçekten evinde oturan birisi yanlışlıkla bütün konuşmalarını kaydedip tanımadığı birilerine mi gönderdi yoksa bunlar zaten düzenli olarak birilerine gidiyordu da 'sehven' yanlış bir insana mı gitti?

Bunu zaman gösterecek.