Her gün evde aynı aktivitileri tekrarlamaktan sıkılanları internette eşsiz içerikleri keşfetmeye davet ediyoruz. İnternet kütüphanesinde milyonlarca içerik bulabilir, 1900’lü yılların radyolarında yolculuğa çıkabilirsiniz

‘Evde canım sıkılıyor ne yapabilirim’ diyenlere... İnternette eğlenceli yolculuğa çıkın

HABER MERKEZİ

Dünyayı ve ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle sokaklar bomboş. Yetkililer ‘evde kal’ çağrısını yineliyor. Salgın nedeniyle hayatımıza giren ‘sosyal izolasyon’ kavramı önem kazanıyor. Evden dışarı çıkmayarak salgın tehlikesiyle mücadele edenler, eğlenceli vakit geçirmenin yollarını arıyor.
Her gün aynı aktivitilerden sıkılanları internet aleminde milyonlarca içerik bulabilecekleri, 1900’lü yıllarda yayımlanan radyoları dinleyebilecekleri birbirinden ilginç websitelerini keşfetmeye davet ediyoruz.

1. Dünyanın ilk internet sitesini ziyaret edin
1990 yılında World Wide Web’in mucidi Tim Berners-Lee tarafından açılan dünyanın ilk internet sitesi, bugün hâlâ hayatta. Geçtiğimiz yıl 30 yaşına giren siteye info.cern.ch/hypertext adresinden ulaşılabilir.

2. Onlarca yıllık radyo yayınlarını dinleyin
Bugünlerde radyo dinlemiyoruz ancak eskiye özlem duyan insanlardan biriyseniz, Radiooooo adlı internet sitesine bir göz atmanızda fayda var. Sitedeki haritadan istediğiniz ülkeyi ve yılı seçip; o dönem radyolarda ne çalıyormuş dinleyebiliyorsunuz.

3. Milyonlarca içeriğe ulaşın
Milyonlarca ücretsiz kitap, film, yazılım, müzik, web sitesi ve daha fazlasını bulabileceğiniz kar amacı gütmeyen bir internet kütüphanesi olan Internet Archive, içinde kaybolacağınız devasa bir içerik havuzu sunuyor.

4. Kalan malzemelerle yapacağınız yemeği bulun
Supercook.com adlı site, evinizde kalan malzemeleri işaretlersiniz size sadece bu malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz tariflerin bir listesini veriyor. Tutumlu kalmak, buzdolabını temizlemek ve yiyeceklerin boşa gitmediğinden emin olmak için eğlenceli bir yol olabilir.

5. Yağmur sesiyle dinlenin
Asoftmurmur.com rahatlamak isteyenlere beş ses efektini sizlere sunuyor. Dalga, yağmur ve yanan odunların sesiyle dinlenmiş olacaksınız.

6. Rastgele yeni bir yer keşfedin
MapCrunch, Google’ın Sokak Görünümü’nü kullanarak sizi dünya çapında rastgele bir yere konuma götürüyor. Böylece oturduğunuz yerden belki de hayatınızda hiç gidemeyeceğiniz yerleri keşfetme şansına sahip oluyorsunuz. Siteye buradan göz atabilirsiniz.

7. Dünya ile ilgili büyüleyici bilgiler öğrenin
Eğer dünya hakkında daha önce hiç duymadığınız bilgiler öğrenmek istiyorsanız, I Have No TV tam size göre. Geniş kapsamlı konular ve farklı uzunlukta videolar içeren son derece zengin bir belgesel koleksiyonuna sahip olan site, her yeni sekme açtığınızda, size izleyebileceğiniz yeni bir belgesel önerecek bir Chrome uzantısına dahi sahip.

8. Dünyadaki hava durumlarını takip edin
Gerçek zamanlı bir hava durumu haritası sunan Windy, hava kalitesi, bulut örtüsü, yağmur ve gök gürültüsü gibi diğer birçok öğe arasından seçip yaparak, dilediğiniz ülkenin hava durumunu takip edebiliyorsunuz.

9. Uçakları gerçek zamanlı takip edin
Çevrim içi harita üzerinden mevcut tüm uçuş bilgilerini görüntülemeye yarayan bir web sitesi olan Flightradar24, uçakların kalkış ve varış zamanlarını gerçek zamanlı olarak takip etmenizi sağlıyor.