Yapılan tüm uyarılara rağmen binlerce yurttaş Belgrad Ormanı’na akın etti. Koronavirüse aldırmayan yurttaşların oluşturduğu araç trafiği havadan görüntülendi

'Evde kal' uyarılarına kulak asmayan yurttaşlar Belgrad Ormanı'na akın etti

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından korunmak için alınan önlemler her geçen gün artıyor. Bu önlemler kapsamında Sağlık Bakanlığı, yurttaşlara mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları, kalabalık ortamlardan kaçınmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.

Ancak bugün sıcak havayı fırsat bilen yurttaşlar, yapılan tüm uyarılara rağmen parklara, sahillere ve piknik alanlarına koştu. Belgrad Ormanı’na gitmek isteyen bazı yurttaşlar, ormanın girişinde araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu.

İHA'nın aktardığına göre, uyarılara aldırmayarak binlerce kişinin bulunduğu ormana giren yurttaşlar, malzemelerini yanlarına alarak ormanlık alanda piknik yaptı. Ormanın güvenliğinden sorumlu kişiler ise yurttaşları mangal, semaver vs. yakmamaları ve kalabalığa çok fazla girmemeleri yönünde uyardı.

evde-kal-uyarilarina-kulak-asmayan-yurttaslar-belgrad-ormani-na-akin-etti-703913-1.

"AİLEMLE BİRLİKTE ÖZEL ARACIMLA GELDİM"

Belgrad Ormanı’na ailesiyle birlikte geldiğini söyleyen bir yurttaş, “Ailemle birlikte özel aracımızla geldim. Kalabalık bir ortamda gelmedik buraya, ayrıca şu an pek kalabalık yok. Önlem amaçlı çok fazla evden çıkmamaya çalışıyoruz. Çıktığımız zaman da ya da tek başımıza ya da ailemizle oluyoruz. Toplu taşımayı kullanmıyoruz, kendi özel aracımızla seyahat ediyoruz. Ellerimizi sık sık yıkamaya çalışıyoruz. Alabildiğimiz şahsi önlemler bunlar” dedi.

UZUN ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Öte yandan, yapılan tüm uyarılara aldırmayarak Belgrad Ormanı’na piknik yapmaya gelen yurttaşların park ettiği araçlarının yoğunluğu havadan görüntülendi.

evde-kal-uyarilarina-kulak-asmayan-yurttaslar-belgrad-ormani-na-akin-etti-703912-1.