Erdoğan'ın 30 yaşın altındaki insanların evlenmemesini eleştirmesinin ardından durumu fırsat bilen dolandırıcılar, bekarlar için dua paketleri satmaya başladı

‘Evde kalanlara’ şarlatanlar el attı: Kısmet açma duası 129 TL!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 30 yaşın altındaki insanların evlenmemesini eleştirmesinin ardından Türkiye’de pazarlama üzerine yayın yapan bir televizyon kanalında dua paketleri satıldığı ortaya çıktı. Ev, araba almak isteyeninden sınavı kazanmak isteyene kadar herkesin cebine göre çeşitli paketlerin bulunduğu kanalda ‘Kısmetim kapalı diyenlere özel dua’ ifadeleri ile 129 TL’ye dua paketi satılıyor.

Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre; İçerisinde 1 Kuran-ı Kerim ve 1 özel dua yer alan pakete kargo ve KDV’de dahil.

“21 GÜN UYGULARSANIZ KISMETİNİZ AÇILIR”

Verilen irtibat numarasını arayan Sözcü muhabiri 35 yaşında olduğunu ve evlenemediğini söyledi. Karşıdaki kişi, “Hocamız’ın kendi el yazısı ile hazırladığı isme özel duaları bulunuyor. Bu 5 tane duayı 21 gün boyunca uygulamanız gerekli” yanıtını verdi.

İNDİRİM DE VAR

Bu 5 adet duanın içeriğinin sorulduğu kişi, “Size özel hazırlanan bu dualardan birini üstünüzde taşıyorsunuz, birini eve asıyorsunuz. Birini ayak basmayacak bir toprağa gömüyorsunuz mezarlık olabilir. Birini yakıp küllerini abdestli bir şekilde denize ya nehre dökmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

21 günde kısmetlerin açılıp açılmayacağını sorulduğunda ise dönüşlerin olumlu olduğunu belirten yetkili, indirim yapılıp yapılmayacağı sorusuna da “Maddi durumunuz kötü ise 110 TL’den paketi satabilirsiniz” cevabını verdi.

AİLE İÇİ HUZURSUZLUK PAKETİ DE 129 TL

Ayrıca, isme özel nasıl dua paketi hazırlandığını aynı isimden başka kişileri nasıl ayırt edebileceğini açıklayan kişi, “Hocamız ses kayıtlarını dinliyor ve size yardımcı oluyor” diyor. Aile içi huzursuzluk paketini de 129 TL’ye satabileceğini söyleyen kişi, paket satışında bizi ikna edemeyince sizi yeniden arayacağım deyip telefonu kapatıyor.

“TOPLUMUN HURAFEYE MERAKI VAR”

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği yapan Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem, bu olayların her çağda farklı şekillerde yaşandığını belirterek, “Bu yeni bir olay değil, tarih boyunca her dinde hurafelere inanmak yaygın bir davranış.Türbelere gidiyorlar al sana bir göbek ver bana bir bebek diyerek dua edenler bile var. Bu duruma hiç şaşırmadım piyasa da bundan hemen istifade etmiş. Toplum ne tarafa ağırlık veriyorsa istismarcılar da hemen oraya yöneliyor. Her felaketi ticarete çevirmeyi başarıyorlar toplumun hurafeye merakı var ne yazık ki. Bu hurafelere inanların sayısı da hiç az değil modern olarak tabir edebileceğimiz kişiler de buna dahil” şeklinde konuştu.

ALO FETVA: İNSANLAR DA İNANMASIN

Konu ile ilgili açıklama yapan 190 Alo Fetva yetkilisi, olayı anlattıktan sonra, “Maşallah, işi iyice ticarete dökmüşler” tepkisini veriyor. Yetkili, “Bu paketleri insanlar almasa satışı olmaz, arz talep meselesidir. Bu paketleri satan kişiler hoca bile değildir inanın Kuran okumayı bile bilmiyorlardır” ifadelerini kullandı. Diyanet’in konuya dair açıklama yapıp yapmayacağını sorduğumuz kişi “Biz her yanlışı düzeltemeyiz, insanlarımız da inanmasın” diyor.

***

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

9 Ocak'ta Engelli Memur Atama Töreni’nde yaptığı açıklamada "Maalesef gençlerimiz genç yaşta evlenmiyor. Çoğu 30'u aşkın evleniyor ya da çoğu evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu ya? Evlilik dışı hayat biçimi özendirilmeye çalışılıyor. Aman bunlara dikkat edin" ifadelerini kullanmıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.