Salgına karşı evden çıkmayanların yaşadığı hareketsizlik sorunu basit egzersizlerle aşılabilir. Egzersiz şu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz mutluluk hormonu salgılamaya da büyük destek

Evde kalın ama hareketsiz kalmayın
Günlerdir süren koronavirüse karşı evden çalışma ya da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama kuralının getirdiği hareketsizlik ve sağlıksız atıştırmalıkları tüketme sorunu aşılabilir. Egzersiz, hem formunu hem de ruh sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Egzersizle, mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin salgılanarak, stres ve endişe seviyesi azaltılabilir.

İşte o basit egzersizlerden birkaçı:

Omuz döndürme: Yürürken omuzlarınızı geriye doğru yavaşça sağ ve sol taraf olmak üzere döndürün. Hareketi yaklaşık 3 dakika boyunca uygulayın.

Makas: Sırt üstü yere uzanın. Bacaklarınızı havaya kaldırın ve iki ayağı aynı anda sağa sola makas şeklinde hareket ettirin. Bu sırada belinizle zemin arasında boşluk kalmasın. İyice sıktığınız karın kaslarından güç alın.

Plank: Vücudunuz zemine bakacak şekilde yere uzanın. Dirsekler 90 derece duracak gibi yerden destek alın. Bu esnada omuzları da aynı hizada tutun. Baş bölgesinden topuklara kadar vücudu düz tutun. Yalnızca dirsek ve parmak uçlarından destek alın.

Squat: Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Ellerinizi öne doğru yere paralel şekilde uzatın. Karnınızı ve kalçanızı sıkarak kalçanızı geriye doğru atarak çömelip kalkın.

Wall push-ups: Ellerinizi omuz hizanızdan biraz daha açık olacak şekilde duvara yaslayın. Eğimli bir şekilde durabilmek adına ayaklarınızı biraz daha geriye alın ve parmak uçlarınız üzerinde yükselin ve dirseklerinizi
bükerek duvarı ittirin.

ABUR CUBURDAN UZAK DURMAK İÇİN 3 KURAL

DailyMaily’de yer alan habere göre Beslenme Uzmanı Tamara Wilner, salgına eve kapanan birçok kişinin sağlıksız atıştırmalıklara yöneldiğini hatırlattı. Evden çalışma ile birlikte sosyal etkileşiminde azaldığını belirten Wilner, bu durumun önüne geçmek için 3 öneride bulundu:

1-Yemenizi neyin tetiklediğini bulun: Bir gıda günlüğü oluşturun. Neyi ne kadar yediğinizi, ne hissettiğinizi yazarsanız sizi neyin tetiklediğini bulabilirsiniz.

2-Sıkıntının ve olumsuz duyguların önüne geçecek seçenekleri çoğaltın: Bulmaca çözmek, zeka oyunları, satranç veya bir arkadaşınızı aramak, podcast ya da radyo dinleyin.

3- Sağlıklı besinler satın alın: Atıştırmalık yerine elinizin altında sağlıklı gıdalar bulunursa aşırı yemek yeme olasılığınız daha düşük olur.