Bir ilçede evde yapılan nikah törenine katılan 40 kişiden 35'inin Covid-19'a yakalandığına dikkati çeken Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “En çok maalesef kapalı ortamlarda ve ev ortamlarında bulaşıyor. Her türlü ziyaretin yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Evde nikah törenine katılan 40 kişiden 35'i koronavirüse yakalandı

Sağlık Bakanlığınca açıklanan 13-19 Mart verilerine göre yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı en fazla 4'üncü il olan Balıkesir'de artışın en önemli nedeni olan kapalı ortamlardaki kalabalıklar ve ev ziyaretlerinin önlenmesi için çalışılıyor. Yayılıma ilişkin örnekler veren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, bir ilçede evde yapılan nikah törenine katılan 40 kişiden 35'inin virüse yakalandığını söyledi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yeni tip koronavirüs salgınının kentteki seyrine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Şıldak, 100 bin kişide 288,16 vaka görülen ilde, Bandırma ve Erdek ilçelerinde 'İngiltere varyantı' mutasyonlu virüsün görüldüğünü söyledi.

Bandırma'da bin çalışanı bulunan fabrikaların her birinde 100'ün üzerinde vaka tespit edildiğini aktaran Şıldak, şöyle devam etti:

"En çok maalesef kapalı ortamlarda ve ev ortamlarında bulaşıyor. Hasta olan kişilerin kendi aile efradına bulaştırması söz konusu. Temaslılara çok rahat bulaşıyor, yüzde 50'yi bulan oranlarda temaslılara bulaşabiliyor. Her türlü ziyaretin yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz, vatandaşlarımıza şiddetle bundan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz."