Everton'da Portekizli teknik direktör Marco Silva'nın görevine son verildi. Silva'nın yerine teknik direktörlük için düşünülen ilk aday ise David Moyes

Everton'da Marco Silva'nın görevine son verildi

İngiltere Premier Lig'de milli sporcu Cenk Tosun'un da forma giydiği Everton'da Portekizli teknik direktör Marco Silva ile yollar ayrıldı.

İngiliz kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Teknik direktör Marco Silva'nın kulüpten ayrılışını onaylıyoruz, kulübümüz en kısa süre içinde yeni bir teknik direktör ile anlaşmayı hedeflemektedir" ifadeleri kullanıldı.

İngiliz ekibindeki görevine Mayıs 2018'de başlayan Silva, Goodison Park serüvenindeki 60 maçta 24 galibiyet alabildi.

Portekizli teknik direktör, ligde 14 puanla 18. sırada bulunan Everton ile bugüne kadar 60 maçta 1,41'lik puan ortalaması yakalamıştı.

İLK ADAY MOYES

everton-da-marco-silva-nin-gorevine-son-verildi-658192-1.

Everton'da takımın başına gelmesi konusunda düşünülen ilk aday David Moyes. 2002-2013 yılları arasında da İngiliz ekibini çalıştıran deneyimli teknik direktör, son olarak West Ham United'da görev almıştı.

Kulübün iç yapısını iyi bilmesi ve taraftarın isteklerini anlaması sebebiyle favori isim olarak ön plana çıkan Moyes ile başlangıçta kısa vadeli bir sözleşme düşünülüyor. Ayrıca 56 yaşındaki teknik direktörün eski yuvasına geri dönmeye sıcak baktığı da konuşulanlar arasında.

(AA/İHA)