Evini yaşlılarla paylaşanlara 5 aktivite

Dünyada binlerce kişinin hayatını kaybettiği koronavirüsten korunmak için evlerinde kalan yaşlıların, arkadaşlarıyla görüntülü konuşmasının sağlanması, birlikte film seyredilmesi psikolojik ve fiziksel sağlıklarının korunmasına yardımcı olunabilineceği belirtildi.

İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. İlker Taşçı, evinde oturan yaşlıların sağlığının korunması ve evini yaşlılarla paylaşan hane halkına önerilerde bulundu:

■ Arkadaşlarına ulaşması rahatlatabilir. Büyüklerinizin sosyal hayatta görüştükleri arkadaşlarıyla görüntülü konuşabilmesini sağlayabilirsiniz.

■ Siz fark edemeseniz bile yaşanan en küçük iç sıkıntısı iştahı bozabilir. Yaşlılarınızla beraber yemek yiyin, su için, yemeğini bitirdiklerinden emin olun.

■ Beraber fiziksel aktivite yapın. Büyüklerinizi de alın ve beraber germe ve denge egzersizlerine başlayın. İnternette yer alan yaşlılara egzersiz tarifi için programlardan faydalanabilirsiniz.

■ Birlikte sosyal aktivite yapın. Beraber sinema filmi, dizi, belgesel seyredin. Bunu yaparken onların sevdiği programı açtığınızdan emin olun.
■ Haber programlarını aralıklı açın. Gün boyu devamlı haber seyretmek böyle zamanlarda farkında olmadan stresin artmasına neden olabilir. Günde 2-3 defa haber bülteni izlemek yeterli olacaktır.