Adana’da telefonuna mesaj geldiği için evli olduğu Muhammed Rıza el-Mahmud tarafından iple bağlanıp, 4 gün boyunca vücudunda sigara söndürülen, bıçakla yaralanan ve darp edilen Tebarek Arbeş, beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alındı. 7 aylık hamile olan kadının ve bebeğinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olayın ardından tutuklanan Mahmud'un 'cinsel istismar', 'yaralama' gibi suçlardan da çok sayıda kaydının olduğu öğrenildi.

Evli olduğu erkek tarafından şiddete maruz bırakılan kadın beyin kanaması geçirdi

Adana'da, 26 yaşındaki Muhammed Rıza el-Mahmud isimli erkek, evli olduğu Tebarek Arbeş'e 4 gün boyunca işkence yaptı.

Yüreğir ilçesinde meydana gelen olaya göre, Muhammed Rıza el-Mahmud isimli erkek 5 yıldır evli olduğu 20 yaşındaki Arbeş'in elinden aldığı cep telefonunu yalnızca ailesiyle görüşmesi için vermeye başladı.

Evli olduğu erkek tarafından sistematik şiddete maruz bırakılan Tebarek Arbeş, 9 Ocak günü, ailesiyle konuşmak için cep telefonunu alıp görüşme yaptı. Görüşme sonrası telefona mesaj geldi. Muhammed Rıza el-Mahmud, iple bağladığı 7 aylık hamile kadını 3 yaşındaki çocuğunun önünde darp edip, bıçakla yaraladı. Kadının vücudunda sigara söndürerek günlerce işkence uygulayan Mahmud, 13 Ocak sabahı kadını öldüresiye dövdü.

Kanlar içerisinde kalan ve yüzü tanınamaz hale gelen kadının, bilincini kaybettiğini gören Mahmud, 112'yi arayarak haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri ilk müdahalesini yaptığı ağır yaralı kadını ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

Kadının darba bağlı travma geçirdiği, vücudunun çeşitli yerlerinde darp, bıçak ve yanık izlerinin bulunduğu öğrenildi. Ayrıca kadının vücudundaki yaraların 5 gün öncesine ait olduğu, bıçak izlerinin kabuk bağladığı da tespit edildi.

Evli olduğu Arbeş ile birlikte hastaneye gelen Mahmud, Adana Emniyet Müdürlüğü Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Amirliği tarafından gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

İfadesinde, kadının kendisini aldattığını düşündüğünü öne süren Mahmud, “Telefonuna mesaj geldi. Telefonunun nerede olduğunu sorduğumda cevap vermedi. Kendimi kaybedip yumruklamaya başladım. Kendime geldiğimde kanlar içerisindeydi” dedi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mahmud, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hastanede tedavisi süren kadının beyin kanaması geçirdiği, bebeğinin ve kendisinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 3 yaşındaki çocuğunun ise yakınları tarafından alındığı belirlendi.

Mahmud'un 'cinsel istismar', 'yaralama' gibi suçlardan da çok sayıda kaydının olduğu öğrenildi.

(İHA)