Hindistan'ın kadınlara yönelik şiddet olaylarının en çok kaydedildiği üç eyaletten biri olan Haryana eyaletinde, evli olduğu erkek tarafından tuvalete kilitlenen kadın 1.5 yıl sonra kurtarıldı.

Evli olduğu erkek tarafından tuvalete hapsedilen kadın 1.5 yıl sonra kurtarıldı

The Indian Express’in haberine göre, Haryana’nın Panipat ilçesindeki Rishpur köyünde gerçekleşen olayda, çarşamba günü polis tarafından kurtarılan 35 yaşındaki üç çocuk annesi bir kadının evli oldğu erkek tarafından 1.5 yıl önce tuvalete hapsedildiği ortaya çıktı.

Hindistan merkezli ANI haber ajansına konuşan Kadın Koruma ve Çocuk Evlilikleri Yasağı Görevlisi Rajni Gupta yaptığı açıklamada, “Onu tuvaletin içinde kilitli bulduk. Soruşturma sırasında son 1.5 yıldır insanlık dışı koşullarda yaşamaya zorlandığı tespit edildi. Kendisine uygun yiyecek ve içme suyu bile verilmemiş” dedi.

'İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ KADININ RUHSAL DURUMU BOZUK DEĞİL'

Bir ihbar sonucu olay yerine geldiklerini söyleyen Gupta, kadının evli olduğu erkeğin iddia ettiği gibi kadının ruhsal durumunun bozuk olmadığını söyledi. Polis Müdürü, Hindistan Ceza Kanunu'nun 498A (aile içi şiddet) ve 342 maddeleri uyarınca sanık aleyhine dava açıldığını duyurdu.