The Indian Express’in haberine göre, Haryana’nın Panipat ilçesindeki Rishpur köyünde gerçekleşen olayda, çarşamba günü polis tarafından kurtarılan 35 yaşındaki üç çocuk annesi bir kadının evli oldğu erkek tarafından 1.5 yıl önce tuvalete hapsedildiği ortaya çıktı.
Hindistan merkezli ANI haber ajansına konuşan Kadın Koruma ve Çocuk Evlilikleri Yasağı Görevlisi Rajni Gupta yaptığı açıklamada, “Onu tuvaletin içinde kilitli bulduk. Soruşturma sırasında son 1.5 yıldır insanlık dışı koşullarda yaşamaya zorlandığı tespit edildi. Kendisine uygun yiyecek ve içme suyu bile verilmemiş” dedi.
'İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ KADININ RUHSAL DURUMU BOZUK DEĞİL'
Bir ihbar sonucu olay yerine geldiklerini söyleyen Gupta, kadının evli olduğu erkeğin iddia ettiği gibi kadının ruhsal durumunun bozuk olmadığını söyledi. Polis Müdürü, Hindistan Ceza Kanunu'nun 498A (aile içi şiddet) ve 342 maddeleri uyarınca sanık aleyhine dava açıldığını duyurdu.
Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.
BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!
BirGün’e Destek Ol