Antep'te, Hasan Maş isimli erkek kendisinden boşanmak istediğini söylediği için Esra Maş'ı tabancayla ateş ederek öldürdü. Olayın ardından kaçan Hasan Maş, yakalanarak gözaltına alındı.

Evli olduğu kadını boşanmak istediği için öldürdü

Antep'te dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda 35 yaşındaki Hasan Maş isimli erkek, otomobilde yaşları 2 ile 9 arasında değişen 5 çocuğunun yanında evli olduğu Esra Maş'ı boşanmak istediğini söylediği için tabancayla vurarak öldürdü.

31 yaşındaki Esra Maş, farklı yerlerine isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirirken, Hasan Maş ise kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri hayatını kaybeden kadının cansız bedenini morga kaldırırken, kaçan Hasan Maş ise bir süre sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Esra Maş'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsisinin ardından yakınları tarafından kılınan cenaze namazının ardından Oğuzeli İlçe Mezarlığına defnedildi.

"KADIN ÖLÜMLERİNİN SONU GELSİN YETER ARTIK"

Kızının ölümüyle büyük üzüntü yaşadığını söyleyen Mustafa Demiraslan, kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi.

Kızının anlaşmazlık yaşadığı Hasan Maş'tan boşanmak istediğini ve bunu dile getirdiği için öldürüldüğünü belirten Demiraslan, "Kadın ölümlerinin sonu gelsin yeter artık. Ceza indirimleri ile bunlar çıkınca yine aynı şeyleri yapıyorlar. Ciğerlerimizi yakıyorlar. Yeter artık. Bizim, torunlarımızın, akrabalarımızın canını yaktı, onun da canı yansın. Kızım bana yaşadıklarını anlatınca boşanmasını söyledim. Yanıma geldi ama katil damadım gelip özür dileyip Esra'yı yine götürdü. 5 çocukları vardı ve düzeleceklerini umuyordum. Ama yine düzelmedi ve sonu böyle oldu. Devletimizden tek istediğim bu kadın cinayetleri durdurulsun” diye konuştu.

(DHA)