Evli olduğu kadını döverek ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan  Mehmet Efe’nin yargılanmasına başlandı. Efe savunmasında,“Öldürme kastım yoktu” dedi

Evli olduğu kadını döverek ölümüne sebep olan astsubay: Öldürme kastım yoktu

Burdur'da, evli olduğu Güllü Efe adlı kadını döverek, ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan astsubay Mehmet Efe'nin yargılanmasına başlandı.

Efe, Güllü Efe'nin birisiyle mesajlaştığını öne sürerek, "Elimdeki telefonu almak isteyince ittim. Arkasında bulunan kanepeyle bitişik dolaba kafasını çarptı. Eşim 'Başım ağrıyor' diye kanepeye uzandıktan sonra bayıldı. Kolonya ve su ile ayıltmaya çalıştım. Bir ara kendine geldi, sonra tekrar kendinden geçti. Öldürme kastım yoktu. Amacım sadece telefonu vermemekti" dedi.

Edinilen bilgilere göre, geçen yıl 5 Aralık günü yaşanan olayda, Güllü Efe ile Mehmet Efe arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Mehmet Efe, Güllü Efe’yi darp etti. Fenalaşan Güllü Efe, çağrılan ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Efe, yapılan ilk müdahalenin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Güllü Efe, 9 Aralık akşamı yaşamını yitirdi.

Yakınları, Güllü Efe'nin Mehmet Efe tarafından darp edildiğini, başının sert biçimde duvara vurulması nedeniyle beyin kanaması geçirip, öldüğünü ifade etti. Bunun üzerine polis, Mehmet Efe'yi Antalya'da gözaltına aldı.

Burdur'a götürülen Mehmet Efe, sevk edildiği adliyede, 'eşe karşı nitelikli basit yaralama' suçundan tutuklandı. Daha sonra ise tutuksuz yargılanmak üzere 15 bin lira kefalet karşılığında salıverildi. Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Sulh Ceza Mahkemesi, kefaletle serbest bırakılma yönündeki kararı iptal ederek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

DAHA ÖNCE AHLAKİ ZAYIFLIK MADDESİYLE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞ

Soruşturma sırasında Mehmet Efe'nin, geçen yıl, TSK Yüksek Disiplin Kanunu'nun 20'nci maddesi (b) bendindeki 'ahlaki zayıflık' maddesi gereğince meslekten ihraç edildiği, Isparta İdare Mahkemesi'ne açtığı dava ile göreve döndüğü ortaya çıktı.

Tutuklu sanık Mehmet Efe'nin Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada Güllü Efe'nin babası İbrahim Efe, annesi Habibe Efe ile taraf avukatları hazır bulundu. Mehmet Efe ise tutuklu bulunduğu Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Hakkında 'neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama' suçundan 16 yıla kadar hapis cezası istenen Efe, savunmasında eşinin A.K. isimli biriyle yazışmalarını yakaladığını öne sürdü.

Mehmet Efe, "Mutfakta yemek yapan eşimin elinde telefon vardı, beni görünce tedirgin oldu. Ben de elindeki telefonu aldım, WhatsApp mesajları görünüyordu. Mesajları okuduğumda A.K. isimli kişiyle yazışmalarını gördüm. Bunun üzerine tartıştık. 'Boyumuz kadar iki çocuğumuz var, neden böyle yapıyorsun?' dedim. Böyle bir şey olmadığını söyledi. Eşim elimden telefonu almak istedi, ben de vermemek için kendisini ittim. Arkasında bulunan kanepeyle bitişik dolaba kafasını çarptı. 'Başım ağrıyor' diye kanepeye uzandıktan sonra bayıldı. Kolonya ve su ile ayıltmaya çalıştım. Bir ara kendine geldi, sonra tekrar kendinden geçti. Ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Beyin kanaması geçirmiş olabileceğini söylediler. Daha sonra Antalya'daki hastaneye sevk edildi. Keşke bu tartışma olmasaydı. Hem eşimden hem çocuklarımdan hem de işimden oldum. Yedi aydır cezaevindeyim, kötü psikolojiyi üzerimden atamıyorum. Eşimi öldürme kastım yoktu. Yaralama kastım bile yoktu. Amacım sadece telefonu vermemekti. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme, sanık Mehmet Efe'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİA EDİLEN YAZIŞMALAR TESPİT EDİLEMEDİ

Duruşma çıkışında konuşan İbrahim Efe'nin avukatı Serdar Dündar, "Sanık mahkemede maktulün kendisini WhatsApp üzerinden akrabası ile aldattığını iddia etti ancak maktulün telefonunda yapılan incelemelerde, aldatmaya ilişkin herhangi bir kayıt çıkmadı. Biz müvekkilin kasten öldürüldüğünü düşünüyoruz. Adli tıp kurumu tarafından maktulün vücudunda çok sayıda darp izi olduğu tespit edildi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. İnşallah adalet yerini bulacak" dedi.

evli-oldugu-kadini-doverek-olduren-astsubaydan-skandal-savunma-oldurme-kastim-yoktu-741788-1.


'KIZIM BOŞANACAKTI AMA BEN ENGELLEDİM'

Güllü Efe'nin babası İbrahim Efe, "Kızım boşanacaktı ben engelledim. Başka kadınlarla ilişki kuracağım diye, pislik yapınca kızım dayanamadı. Boşanmak istedi ben engel oldum biraz da. 'Kızım iki çocuğun var, biraz sabret' dedim ama sonu ölüme gitti" diye konuştu.

'KIZIMI GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRDÜ'

Anne Habibe Efe, "Kızımı göz göre göre öldürdü. İki çocuğunun yanında öldürdü. Utanmaz, sahtekar 'işimden oldum' diye ağlıyor. Yirmi sene çekti çocuğum, yirmi sene sonra öldürdü. Bir şey oldu mu hemen boğazını sıkıp duvara yapıştırırdı. Afyon'da kaç sefer polislik oldular" dedi.

DHA