Elazığ'da boşanma aşamasında olduğu kadını öldüren ve öldürdüğü kadının annesini de yaralayan Ali Alkılınç'ın 'akıl sağlığının yerinde' olduğu tespit edildi. Ali Alkılınç'ın cinayeti işlemeden internet üzerinden 'Hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur' aramaları yaptığı tespit edilmişti.

Evli olduğu kadını öldürmeden önce 'cezai ehliyeti olmayan hastalıklar'ı araştıran erkeğin akıl sağlığı yerinde çıktı

Adli Tıp, boşanma aşamasında olduğu Aslıhan Alkılınç'ı öldürüp, Alkılınç'ın annesini de yaralayan Ali Alkılınç'ın akıl sağlığının yerinde olduğuna karar verdi. Katil Alkılınç'ın cinayeti işlemeden 3 ay öncesinde 'cezai ehliyeti olmayan hastalıklar'ı araştırdığı ortaya çıkmıştı. Dava eksik hususların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Haziran 2022'de 41 yaşındaki Ali Alkılınç, boşanma aşamasında olduğu 34 yaşındaki Aslıhan Alkılınç'ın kaldığı annesi Şule B.'nin evine gitmiş, zorla eve girerek önce Şule B.'yi bıçakla yaralamış, ardından Aslıhan Alkılınç'ı öldürmüştü. Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan Alkılınç, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kasten öldürme suçundan yargılanan Ali Alkılınç, Elazığ Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın duruşmasına SEGBİS üzerinden katıldı.

Yapılan incelemede Alkılınç'ın, cinayetten 3 ay önce 'aldatan eşi öldürmenin cezası', 'aldatma mesajları' ve 'hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur' aramalarını yaptığı ortaya çıkmış, mahkeme heyetinin adli tıp raporu üzerine katil İstanbul Adli Tıpa gönderilmişti. Adli Tıptan gelen karar neticesinde Alkılınç'ın akli dengesinin yerinde olduğu tespit edilirken, savcı mütalaasında hayatını kaybeden Aslıhan Alkılınç için 'eşe karşı kasten öldürme' yaraladığı Şule B. için de 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkemede konuşan Şule B. de yaralanmadan dolayı rahat yürüyemediğini ve hayatı boyunca bu şekilde yaşayacağını söyleyerek "Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dava eksik hususların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

(İHA)