Eskişehir'de evli olduğu kadını, Bilecik’te oğlunu silahla öldüren, diğer oğlunu da ağır yaralayan 86 yaşındaki emekli uzman jandarma Mehmet Aslan, sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Anne ve oğlu ise birlikte toprağa verildi.

Evli olduğu kadını ve oğlunu öldüren emekli jandarma tutuklandı
Fotoğraf: İHA

Eskişehir'de tabancasıyla evli olduğu Fatma Aslan’ı (84), Bilecik’te ise iki çocuğundan biri olan Erol Aslan’ı öldüren, diğer oğlu Osman Aslan’ı da ağır yaralayan 86 yaşındaki emekli uzman jandarma Mehmet Aslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir’in İnönü ilçesinde, önce Fatma Aslan'ı, ardından da gittiği Bilecik’in Bozüyük ilçesinde oturan oğlu Erol Aslan’ı tabancayla vurarak öldüren emekli uzman jandarma Mehmet Aslan, diğer oğlu Osman Aslan’ı da telefon ederek Erol Aslan’ın eve çağırdı. Girişte bekleyen Mehmet Aslan, birlikte apartmana girdiği oğlu Osman Aslan’ı da vurupf ağır yaraladı. Apartmandan çıkan Mehmet Aslan, yürüyerek gittiği durakta otobüs beklerken ihbar üzerine harekete geçen polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı.

Bozüyük Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Aslan, ifadesi için Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Mehmet Aslan, oğlundan önce İnönü ilçesindeki evlerinde eşini öldürdüğünü de itiraf etti. Bunun üzerine bilgi verilen İnönü Jandarma Komutanlığı ekipleri, gittiği evde Fatma Aslan’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Fatma ve oğlu Erol Aslan’ın cenazeleri savcılık incelemelerinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Osman Aslan ise ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

“‘KENDİMİ ÖLDÜRECEĞİME ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRÜRÜM’ DEDİM”

Mehmet Aslan, savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Aslan, “eşe ve alt soya karşı kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı. Adliyeden polis ekipleri arasında çıkarılan Aslan, Bilecik Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

İfadesinde suçunu itiraf eden Mehmet Aslan'ın, “Yaklaşık 10 yıldır çocuklarım anneleriyle ayrılmamı istiyordu. Bu konuda da annelerine sürekli laf ederek baskı kuruyorlardı. Eşim son dönemde arada kaldığı için bana ‘İkimiz de intihar edip kurtulalım’ dedi hatta ‘Ölürken canım acımasın’ demişti. Ben de olay günü bu konuda tartıştım. İntihardan vazgeçtik, 'Kendimi öldüreceğime çocuklarımı öldürürüm' dedim. Eşim mutfakta bulaşık yıkarken kafasından ateş ederek öldürdüm. Evden çıktıktan sonra Bozüyük’e geldim. Oğlum Erol’un oturduğu evin anahtarı bende de vardı. Zaman zaman gidip kalırdım. İçeri girdiğimde hemen tabancamı çıkardım ve oğlumu öldürdüm. Daha sonra da diğer oğlum Osman’ı aradım eve çağırdım. O da geldiğinde apartman girişinde onu da tabancayla vurdum” dediği öğrenildi.

ANNE VE OĞUL TOPRAĞA VERİLDİ; AĞIR YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Hayatını kaybeden Fadime Aslan ve oğlu Erol Aslan otopsi işlemleri için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

İşlemlerinin ardından anne ve oğlunun cenazeleri memleketleri olan İnönü ilçesi Erenköy Mahallesi'ne getirildi. Burada ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından naaşları mahalle mezarlığına defnedildi. Cenazeye ailenin komşuları ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Mehmet Aslan’ın tabancayla vurup yaraladığı Osman Aslan’ın sağlık durumunun ise kritik olduğu ve tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Kaynaklar: İHA, DHA