Antalya'da evli olduğu kadının annesi Makbule Can'ı tabancayla öldürdüğü için yargılanan Mahir İncedayı'ya 'haksız tahrik' indirimi uygulandı. İncedayı, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Evli olduğu kadının annesini öldüren erkeğe 'haksız tahrik' indirimi!

Antalya'da şiddet gördüğü için kadın sığınma evine yerleşen Songul İncedayı'nın annesi Makbule Can'ı tabancayla öldüren Mahir İncedayı yargılandığı davada 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DHA'nın haberine göre, olay, 12 Ekim 2020 tarihinde meydana geldi. Şiddet gördüğü için evi terk eden Songül İncedayı, kadın sığınma evine yerleşti. Olayın ardından Mahir İncedayı, arkadaşları Ömer Bal ve Musa Kaplan ile kayınpederi Süleyman Can'ın evine gitti.

Bu sırada Mahir İncedayı, kendisi hakkında 'hakaret içeren sözler' sarfettiği iddiasıyla Makbule Can'ı tabancayla öldürdü.

SAVCI HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEDİ

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın cinayetle ilgili hazırladığı iddianame, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Davanın 13 Ekim 2021'de görülen 2'nci duruşmasında savcı, esas hakkındaki görüşünde, cezada 'haksız tahrik' indirimi yapılmasını istedi.

AVUKATI TAHLİYE İSTEDİ!

Davanın karar duruşması, bugün Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Katil İncedayı, tutuklu bulunduğu Antalya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, diğer taraflar ve avukatları salonda hazır bulundu.

Sanık avukatı Burak Soybir, "Savcının esas hakkındaki görüşüne katılmakla birlikte haksız tahrik hükümlerinin en üst sınırdan uygulanmasını talep ediyoruz. Müvekkilim, aile birliğini korumak amacıyla diğer tanıklarla birlikte gitmiştir. Olayda haksız tahrike uygun tüm koşullar oluşmuştur. Tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak ayrıca 2 küçük kızının bulunması nedeniyle tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Süleyman Can ve Songül İncedayı'nın avukatı Ayşim Kontaş ise savcının esas hakkındaki görüşüne katılmadıklarını, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık İncedayı'yı, eylemin 'haksız tahrik altında işlendiğine' kanaat getirerek 18 yıl hapse mahkum etti.