Evren'in cenaze törenine dört parti de katılmıyor!

12 Eylül askeri darbesinin lideri eski Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze töreniyle ilgili tartışmalar sürerken; AKP, CHP, MHP ve HDP’den cenazeye katılım olmayacağı açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kenan Evren'in cenazesinde hükümetten bir arkadaşımızın temsilen bulunması gerekebilir" sözlerinin ardından konuşan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "AKP olarak yarın gerçekleşecek cenazeye partimizden kimse katılmayacak" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun törene katılmayacaklarını ifade etmesinin ardından, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de “Sayın Genel Başkanı'mızın da belirttiği gibi Kenan Evren’in cenaze törenine katılmayacağız." diye konuştu. MHP yöneticileri de Kenan Evren’in cenazesine partiden katılım olmayacağını belirttiler.

HDP’den ise Eş Genel başkan Selahattin Demirtaş ise Kenan Evren'in cenazesi için "Bizden tek bir kişi cenazeye gitmeyecek, kusura bakmasın" demişti.

Devlet töreniyle defnedilecek Kenan Evren'in cenazesi yarın GATA'dan Genelkurmay Başkanlığı'na getirilecek. Cenaze öğle vakti Diyanet İşleri Başkanlığı Camii’nde kılınacak namazdan sonra Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Arınç: Evren'in arkasından iyi şeyler söyleyecek değilim

Genelkurmay: Evren devlet mezarlığına gömülecek