Evrenin tarihine tanık olun

Daha çok kendimize, ailemize vakit ayırmaya başladığımız bu günlerde kaliteli bir zaman geçirmek önem taşıyor. Kitap okumak, uyumak ya da dizi izlemek dışında yaşadığımız gezegeni keşfe çıkabilirsiniz. Bu belgesellerle doğanın güzelliğine şahit olabilir, evrenin tarihine tanıklık edebilirsiniz.

1. EVREN (THE UNİVERSE)

evrenin-tarihine-tanik-olun-706176-1.

Bu belgesel serisi, sıradan kişilere bilimin şimdiye dek oluşturmuş olduğu bilgi birikimini aktarmayı hedefliyor. Yapım, evrenin tarihini ve fiziksel kuvvetlerini ele almasının yanı sıra, bilimsel teoriler ve hipotezler ile gelecekte insanlığın gündemine gelebilecek konulara yönelik bir bakış da sunuyor.

2. GEZEGENİMİZ (OUR PLANET)

evrenin-tarihine-tanik-olun-706177-1.

Bir yandan doğanın çarpıcı güzelliğine şahit olurken, bir yandan da iklim değişikliğinin tüm canlıları nasıl etkilediğini göreceksiniz.

3. YERYÜZÜ (PLANET EARTH)

evrenin-tarihine-tanik-olun-706184-1.

İlk olarak 2006’da yayınlanan ve toplamda 6 bölümden oluşan oluşan belgesel serisi, Dünya’nın inanılmaz bitki örtüsünü ve hayran bırakan vahşi yaşamı gözler önüne seriyor. Televizyon tarihinde yapılmış tüm doğa belgesellerinin sınırlarını yeniden çizen Planet Earth, yüksek çözünürlüklü görüntülerle havadan çekilmiş açıları ile teknolojiyi doğaya getiriyor.

4. COSMOS: BİR UZAY SERÜVENİ

evrenin-tarihine-tanik-olun-706185-1.

Cosmos: Bir Uzay Serüveni, Carl Sagan, Ann Druyan ve Steven Soter tarafından yazılan, Cosmos: A Personal Voyage’ın devamı niteliğinde bir belgesel dizi. Bu belgesel biliminsanlarının çalışmalarını sinematik bir şekilde anlatıyor, kozmostan ve evrenden örnekler vererek uzay-zamanı açıklıyor. Sunuculuğunu Carl Sagan’ın eski öğrencisi, astrofizikçi Neil deGrasse Tyson üstleniyor. Belgesel, dizi gibi 13 bölümden oluşuyor.

5. MAVİ GEZEGEN 2 (BLUE PLANET)

evrenin-tarihine-tanik-olun-706186-1.

8 bölümlük seriyi çekmek için yeni teknoloji geliştirildi. Yönetmen James Honeyborne: “Megadome adını verdiğimiz bir kabin geliştirdik. Denizi ikiye bölüyor ve böylece hem aşağıyı hem de yukarıyı görebiliyorsunuz. Ayrıca yunus gibi çok hızlı giden balıkları takip edebilmemiz için botun arkasına takılabilen bir kamera geliştirdik.” diyor. Yeni teknolojiler bile izlemeye değer.