Evrensel Gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında ‘Türkiye yanıyor, Saray izliyor’ yazısı gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. İmrek yaptığı açıklamada, "Yazıda tek bir suç unsuru yok. İddianameye yazıyı olduğu gibi koymuşlar ve iddia Cumhurbaşkanına hakaret" ifadelerini kullandı.

Evrensel Yazarı Ender İmrek'e "Cumhurbaşkanı’na hakaret"ten dava

Evrensel Gazetesi Yazarı Ender İmrek’e 31 Temmuz 2021’de yayımlanan ‘Türkiye yanıyor, Saray izliyor’ yazısı gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Bürosu’nca 14 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen iddianame Bakırköy 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma tarihi ise henüz belli değil.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İmrek’in yazısına ve savunmasına yer verildi. İmrek ifadesinde, yazıyı yazdığı tarihte ülke genelinde meydana gelen orman yangınlarına müdahalelerin eleştirisi amacıyla bu yazıyı kaleme aldığını belirtmişti. Yazının basın özgürlüğü kapmasında olduğunu söylemişti.
İddianamede, İmrek’in “Yazı içeriğinde kullanılan ifadelerin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu ve bu surette şüphelinin üzerine atılı Cumhurbaşkanına Hakaret suçunu işlediği…” öne sürüldü.

SUSTURMAK İSTİYORLAR

İmrek, hakkında açılan davaya ilişkin sosyal medyada açıklama yaptı. İmrek, “Bizi susturmak istiyorlar. Cumhurbaşkanına hakaretten bir dava daha açıldı… Yazıda tek bir suç unsuru yok. İddianameye yazıyı olduğu gibi koymuşlar ve iddia Cumhurbaşkanına hakaret…” dedi.

İmrek, yazısında Türkiye’de yaşanan yangınlarda çokça gündeme gelen yangın uçakları tartışmasına değinmiş ve ’’Saray’ın kaç uçağı var? 8 mi? 13 mü? Peki yangın uçağı… Türkiye’nin kaç yangın uçağı var… Saraylara harcanan o paralarıyla kaç yangın uçağı alınırdı? Beş mi? 10 mu… Kaç? Kıbrıs’a kaç uçakla gittiler? 8 miydi? 8 uçakla gittikleri Kıbrıs’ta, Kıbrıslılara verile müjde neydi? Yeni bir saray…’’ ifadelerini kullanmıştı.