Evrensel Gazetesi yazarı Mıgırdiç Margosyan, Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. 2 Nisan’da hayatını kaybeden Margosyan için, Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde saat 14.00’te düzenlenen törenin ardından Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Evrensel yazarı Mıgırdiç Margosyan son yolculuğuna uğurlandı

Ermeni yazınında taşra edebiyatının son temsilcisi olarak bilinen aynı zamanda Evrensel Gazetesi yazarı Mıgırdiç Margosyan, Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, Margosyan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra aralarında gazeteciler ile siyasetçilerin de yer aldığı çok sayıda isim katıldı. 2 Nisan’da hayatını kaybeden Margosyan için, Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde saat 14.00’te düzenlenen törenin ardından Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Aras Yayıncılığın yöneticilerinden biri olan Margosyan için yayıncılığın Twitter hesabında, “Büyüğümüz, canımız Mıgırdiç Margosyan’ı, çok sevdiği kelimeyle “öte dünya”ya, gözlerimizde yaşlar, yüreğimizde onu tanımış olmanın tesellisiyle uğurluyoruz” mesajı paylaşıldı.

Karaciğerle bağlantılı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Margosyan 84 yaşındaydı. Margosyan, Evrensel, Agos, Marmara ve Yeniyüzyıl gazetelerinde yazdı.